Cum sa devii mai inteligent

cum sa devii mai inteligentFiecare om este dotat cu un coeficient de inteligenta mai mic sau mai mare, numit IQ. Cu cat coeficientul este mai mare cu atat persoana este mai inteligenta.

Cum sa devii mai inteligent?

E bine ca te intereseaza acest subiect, caci, da, inteligenta se cultiva!

Poti lucra asupra acestui coeficient, crescandu-l in cativa ani. Dar pentru a reusi e nevoie de multa ambitie, perseverenta si dorinta. Nu e deloc o treaba usoara sa fii inteligent.

Iata ce poti sa faci ca sa devii mai inteligent:

  • Joaca sah. Este un lucru bine stiut ca sahul mai este numit si „sportul mintii” deoarece dezvolta gandirea, memoria, te determina sa te gandesti la strategii si mutari inteligente, crescand astfel inteligenta.
  • Citeste carti de dezvoltare a inteligentei si aplica exercitiile de la sfarsitul fiecarui capitol. Fii corect cu tine si evalueaza-te intotdeauna corect.
  • Mergi la un cabinet psihologic si cere sa ti se efectueze teste de aflare a coeficientului de inteligenta. De asemenea, discuta cu psihologul deschis despre dezvoltarea personala si a inteligentei tale.
  • In loc sa pierzi vremea la televizor sau jucandu-te pe calculator alege sa faci ceva inteligent: sa citesti, sa construiesti un puzzle din sute de piese, sa inventezi jocuri inteligente si de memorie.
  • Gandeste. Cum adica sa gandesti? Asta faci in fiecare secunda a vietii tale. Sigur, dar este important si la ce te gandesti. Nu-tio ocupa gandurile cu idei despre ultimele barfe, despre ce a mai facut colegul sau ce ai mancat la pranz. Gandeste-te la idei serioase, inteligente si cauta sa aflii noi raspunsuri.
  • Preocupa-te de idei filozofice, cum ar fi sensul vietii. Intreaba-te si cauta sa afli rostul tau pe Terra, de unde vii, incotro te indrepti, de unde vine omul, esti multumit cu ceea ce ai, ce ai putea face in continuare etc. Se stie ca marii filozofi au fost oameni cu un coeficient de inteligenta mult peste medie.
  • Nu poti fii doatat cu o inteligenta superioara si sa fii in acelasi timp inconjurat de oameni. Accepta asta. E imposibil ca un geniu sa stea in fata blocului cu vecinii.

Ca sa devii mai inteligent e necesar sa gandesti inteligent si sa gaseti solutii de dezvoltare personala in cele mai nefavorabile situatii.