Esti ceea ce gandesti

 esti ceea ce gandestiProbabil ca toti cei ce sunt interesati de dezvoltarea personala si de gandirea pozitiva au citit, stiu ca „esti ceea ce gandesti”. Dar cum de la teorie la practica e cale lunga si anevoioasa, putini stiu sa si aplice ceea ce au citit ori au auzit.

Asadar vrei sa gandesti pozitiv, astfel incat gandurile tale sa-ti influenteze viata in sens pozitiv. Vrei sa vezi schimbari, vrei sa vezi lucruri petrecandu-se cu tine.

Este o caracteristica a firii umane sa caute minuni si schimbari miraculoase.

Hai sa-ti spun un secret: schimbarea este in tine! Vine din interiorul tau. Daca tu continui sa fii acelasi om si incerci doar sa aplici niste idei citite intr-o carte precum o teorema la matematica, iar ulterior revii la vechea gandire, nu-ti vor folosi la nimic.

Pentru a incepe sa gandesti pozitiv si sa te schimbi e necesar sa faci ceva in sensul acesta, cum ar fi sa te implici in activitati pozitive.

Ajuta-ti semenii aflati in nevoie fara a astepta ceva in schimb, fa-o cu toata deschiderea si iubirea de care esti capabil.

Intinde o mana de ajutor unui batran, ai rabdare sa traverseze strada fara a te enerva ca trebuie sa franezi, bucura-te de zambetele si harmalaia copiilor fara sa iti spui in gand ca sunt prea galagiosi, sfatuieste-ti prietenii aflati in impas asa cum tu insuti ti-ai dori sa fii sfatuit, doneaza obiecte si haine care nu iti mai sunt necesare si bucura-te ca poti fii de folos cuiva, in loc sa le duci la second hand sau la buy back.

Asta este gandirea pozitiva, astfel esti ceea ce gandesti.

Gandirea pozitiva se reflecta in faptele, cuvintele si actiunile tale.

Nu astepta ca intotdeauna sa primesti ceva, zambeste la gandul ca ai putut oferi putin din putinul tau. Dar din dar se face rai!

Esti ceea ce gandesti, este foarte adevarat, dar nu poti fi altceva decat ceea ce esti. Complicat. Cum vine asta?

Oricat de mult ti-ai dori sa fii altfel decat esti, sa faci parte din alt mediu social, exista circumstante pe care nu le poti alege. Nu-ti poti schimba familia, nu-i poti schimba sau impiedica pe ceilalti sa fie rai, dar iti poti schimba atitudinea in raport cu ei.

Fii multumit cu ceea ce ai, in locul in care esti si viata ta se va schimba. Perlele stralucesc si in mizerie!