Review SumoMe: Functionalitati, Avantaje si Dezavantaje

sumome

Cand in jurul tau roiesc o varietate de solutii care te ajuta sa iti dezvolti afacerea, cum stii sa le alegi pe cele de care chiar ai nevoie?

Exista o multitudine de software-uri care te ajuta sa atragi vizitatori, pe care mai tarziu i-ai putea transforma in clienti.

Dar care ti-ar fi mai util?

Iti voi usura alegerea pe care o ai de facut.

In randurile ce urmeaza, iti voi prezenta…

SumoMe: un instrument de marketing care te ajuta sa iti cresti atat traficul pe site cat si lista de abonati.

Iar daca ai o afacere nou inceputa si ai nevoie doar de lucrurile de baza pe care ti le ofera acest plugin, te vei bucura sa afli ca SumoMe are si o varianta gratuita.

Asa cum e si normal, atunci cand afacerea ta e la inceput si nu prea ai idee de cum vor mearge lucrurile si mai ales daca acest software este sau nu ceea ce tu ai nevoie, optiunea gratuita te va ajuta sa lamuresti lucrurile. Folosind aceasta optiune iti poti forma o idee despre ceea ce presupune lucrul cu acest software: ce avantaje iti ofera SumoMe, dar si ce dezavantaje.

Acestea fiind spuse, sa o luam treptat si sa iti explic ce este, ce poate sa faca si cum poate sa te ajute SumoMe sa-ti cresti afacerea. Toate acestea, pentru ca tu sa te poti hotari daca este ceea ce ai nevoie pentru afacerea ta.

Ce este SumoMe?

sumome plugin

SumoMe este un software care iti ofera o multitudine de instrumente care sa te ajute sa iti  dezvolti lista de abonati si care functioneaza aproape pe orice website.

Are peste 5 milioane de utilizatori din intreaga lume.

SumoMe este recomandat de creatorii unor bloguri de top cum ar fi „The Art of Manliness”, „The Four Hour Workweek” si „Social Media Examiner”.

Iar daca te intrebi cum poate sa te ajute, iti spun chiar acum :

  • creste traficul pe site,
  • te ajuta sa obtii mai multi abonati la newsletter,
  • incurajeaza vizitatorii sa-ti distribuie site-ul pe social media,
  • iti permite sa vezi care sunt postarile care le plac cititorilor si care nu, pentru ca tu sa poti sa iti imbunatatesti strategia de marketing din mers,
  • daca ai site-ul construit pe WordPress, poti foarte usor sa integrezi SumoMe pe site, prin simpla adaugare a unei linii de cod in header-ul site-ului tau.

Ca sa iti cresti numarul de abonati poti aplica mai multe strategii.

Dupa cum poate ai observat exista mai multe modalitati de a cere vizitatorilor adresa de e-mail. Cateva exemple ar fi: ferestrele de tip pop-up care apar pe mijlocul ecranului, formularele de abonare care apar in partea dreapta jos a ecranului sau formularele incluse in cadrul articolelor.

Odata ce ai instalat SumoMe, vei putea testa toate aceste optiuni, pentru a putea vedea care dintre ele te poate ajuta sa castigi mai multi abonati. Dar haide sa vedem clar…

Cum functioneaza SumoMe?

sumome wordpress

Stiu ca iti doresti ca site-ul tau sa creasca repede si frumos. Tocmai de aceea este esential sa pastrezi legatura cu vizitatorii site-ului tau.

Acesta este motivul pentru care, primul si cel mai important pas pe care il ai de facut atunci cand oamenii poposesc pe site-ul tau este sa le ceri adresa de email, ca sa puteti pastra legatura.

Astfel, un simplu vizitator poate fi transformat intr-un cititor fidel.

Este aproape imposibil sa iti cresti afacerea daca nu pastrezi legatura cu vizitatorii site-ul tau. Gandeste-te doar, daca nu le ceri emailul si ei iti parasesc site-ul nu ii vei mai putea contacta apoi.

In acesta privinta, SumoMe iti vine in ajutor. Il poti integra cu usurinta cu toti furnizorii de servicii de email marketing populare, cum ar fi: MailChimp, AWeber, GetResponse, ActiveCampaign si ConvertKit si poti incepe sa-ti construiesti rapid o lista cu abonati.

Cum iti poti creste lista cu abonati?

Cea mai buna modalitate de a-ti incuraja cititorii sa iti ofere adresa lor de e-mail este sa creezi unele bonusuri pe care sa le poata descarca in momentul cand se aboneaza.

List Builder

fuctionalitati sumomeAceasta functie afiseaza vizitatorilor ferestre de tip pop-up cu formularul de abonare. Ele pot aparea dupa un anumit timp de la intrarea vizitatorului pe site, dupa ce da scroll si citeste o anumita portiune din articolul tau sau fix in momentul in care doreste sa iasa de pe site.

Astfel, te asiguri ca, toti vizitatorii site-ului tau iti vad formularul de abonare inainte de a parasi site-ul si iti cresti sansele de a-ti converti mai multi vizitatori in abonati.

Ce materiale gratuite ai putea oferi vizitatorilor in schimbul emailului lor?

Le poti oferi:

  • liste cu elemente de bifat ( checklist-uri )
  • o postare lunga transformata in PDF pentru a o descarca in calculator sau in telefon si a reveni asupra ei, pentru a o citi oricand doresc
  • sfaturi bonus, pe langa sfaturile mentionate deja in articol,
  • un sablon pe baza caruia ti-ai creat acel articol
  • un capitol din ultima ta carte etc.

Folosind aceasta functie a software-ului, poti oferi diferite cadouri cititorilor. In felul acesta, oferindu-le un material despre subiectul care-i intereseaza, ii determini sa se aboneze in numar mai mare.

In consecinta, atat tu cat si cititorii tai iesiti in avantaj. Tu poti sa iti cresti, printr-o strategie inedita, numarul de abonati, iar cititorii tai iti vor da seama ca iti pasa de nevoile si dorintele lor.

Welcome Mat

unelte sumomeAceasta functie iti permite sa afisezi vizitatorilor tai un pop-up care cuprinde intreg ecranul calculatorului lor sau al telefonului mobil.

Popup-ul cuprinde un camp unde sa vizitatorul se poate abona pentru a primi materialul promis.

Daca nu doreste sa se aboneze vizitatorul poate apasa pe un link aflat partea de jos a popup-ului si el se va inchide, iar vizitatorul isi va putea continua lectura articolului de care e interesat.

welcome mat

Odata setat, Welcome Mat se va adresa doar vizitatorilor noi ai site-ului, deci nu trebuie sa iti faci griji ca, cititorii vechi ar putea fi deranjati.

De asemenea, ia in considerare ca poti personaliza culorile si fonturile acestui popup, astfel incat el sa se integreze perfect in designul site-ului tau.

Scroll Box

Daca Welcome Mat ti s-a parut poate un mod prea curajos de a cere adresa de e-mail vizitatorilor, Scroll Box este varianta mai soft a acestuia.

Adica, atunci cand un vizitator intra pe site-ul tau, in coltul din dreapta jos apare Scroll Box si le solicita vizitatorilor sa se aboneze. La fel ca in cazul functiei precedente, poti configura Scroll Box astfel incat numai cititorilor noi sa le apara si de asemenea, poti seta si personaliza aspectul acestuia pentru ca el sa se integreze cu usurinta in designul site-ului tau.

sumome review

Smart Bar

Smart Bar este o modalitate foarte buna de a-i instiinta pe oameni despre postarile de pe site-ul tau, ofertele speciale sau bonusurile pe care le oferi la un moment dat.

Dupa configurare, in partea de sus a paginii tale de pornire o sa apara o bara.

email marketing

Prin intermediul Smart Bar poti:

  • sa colectezi adrese de e-mail
  • sa te conectezi la un alt blog sau
  • sa anunti ceva cititorilor tai.

Cum iti poti creste traficul pe site?

Share Bar

Aceasta functie gestioneaza si incurajeaza distribuirea articolelor de pe site-ul tau pe social media. Cum anume face asta? Punand la dispozitia cititorilor un buton de distribuire al continutului respectiv.

Butonul de share poate sa apara langa, sub sau deasupra unei postari.

mai multi vizitatori pe site

Prin folosirea functiei Share Bar, cititorii pot distribui cu usurinta, continutul unui articol, pe social media. Prietenii lor de pe site-urile de socializare respective afla de acel articol si tu castigi astfel mai multi cititori pe site.

Printre optiunile de personalizare ale acestei functii se numara si:

  • locul unde doresti sa apara Share Bar in cadrul articolelor,
  • pe cate retele de socializare permiti distribuirea articolului si
  • care sunt exact acele retele de socializare pe care preferi ca vizitatorii site-ului sa-ti distribuie articolul, daca le-a placut.

Image Sharer & Highlighter

Image Sharer pune la dispozitia vizitatorilor site-ului tau butoane de distribuire langa imaginile aflate pe blog. In felul acesta, aceasta functie incurajeaza cititorii sa distribuie acele imagini pe retele de socializare precum Pinterest sau Twitter.

Highlighter este o functie destul de inedita as zice eu si nu prea des intalnita.

In momentul in care cititorii selecteaza o fraza de pe site-ul tau, le va aparea automat o fereastra in care au posibilitatea sa distribuie textul respectiv pe Twitter. Postarea pe care o pun in acest mod pe Twitter va contine automat si un link catre site-ul tau.

Dupa cum poti vedea, SumoMe are functii super utile in ceea ce priveste distribuirea continutului site-ului tau. Insa acesta nu este singurul tip de functii pe care-l poti avea folosind acest software.

Alte fuctii oferite de SumoMe iti permit  sa colectezi o gramada de informatii referitoare la comportamentul vizitatorilor pe site-ul tau, pentru a le putea folosi ulterior in scopul imbunatatirii articolelor tale, pentru ca ele sa se apropie tot mai mult de ceea ce cititorii tai isi doresc sa gaseasca atunci cand iti acceseaza site-ul.

Heat Maps

Potrivit EConsultancy, vizitatorii site-ului citesc mai putin de 20% din ceea ce se afla pe o pagina web. Cu alte cuvinte, vizitatorii, atunci cand poposesc pentru prima oara pe un site, nu fac decat sa arunce o privire pe introducere, concluzie si subtitlurile articolelor tale si in functie de asta sa ia rapid decizia daca, ceea ce au gasit le este sau nu de folos.

In functie de aceasta decizie, luata in doar cateva secunde, ei raman pe site-ul tau si studiaza in detaliu sau il parasesc si intra pe site-ul unui competitor de-al tau.

Folosind Heat Maps, poti vedea clar ce anume le atrage atentia cititorilor tai si care sunt partile pe care le considera neinteresante.

exemple sumome

Studiind apoi modul in care cititorii interactioneaza cu site-ul tau poti imbunatati nu doar modul de creare al postarilor tale ci si modul in care iti aranjezi elemente in pagina, pentru ca vizitatorii site-ului tau sa aiba parte de cea mai buna  experienta posibila si sa vrea sa revina cu drag si alta data pe site.

Daca vrei sa iti usurezi munca de studiere a statisticilor site-ului tau si sa fii mai rapid in luarea deciziilor necesare pentru cresterea site-ului tau, poti conecta SumoMe cu Google Analytics.

google analytics

Astfel, vei vedea statisticile din Google Analytics oricand doresti, instant, in panoul de control al site-ului tau si vei evita sa te plimbi pe Google Analytics si apoi inapoi pe site-ul tau si tot asa, pentru a intelege exact ce modificari ai de facut pentru a-ti creste traficul si rata de conversie.

Cat costa SumoMe?

Acum, ca ti-am spus toate acestea, banuiesc ca te intrebi: care este pretul? Asa ca, in randurile ce urmeaza o sa-ti prezint pachetele de servicii cu preturile aferente, din care poti alege.

Cea mai buna veste este ca poti instala SumoMe gratuit pe site-ul tau si il poti testa. Insa mare atentie: versiunea gratuita contine atasat la toate functiile pe care le vei folosi pe site-ul tau brandul lor, SumoMe.

Asadar, daca ai un site noname, aflat la inceput, cel mai probabil aceasta functie nu te va deranja prea tare.

Insa daca site-ul tau exista deja de ceva timp si ai niste cititori fideli, afisand varianta gratuita cu numele SumoMe atasat tuturor bannerelor de abonare de pe site-ul tau, nu e o idee prea buna si cel mai probabil iti va afecta propriul brand in sens negativ.

Pe masura ce numarul tau de abonati creste, va trebui sa optezi pentru un plan superior SumoMe, capabil sa satisfaca necesitatile tale din acel moment. Si asa cum te astepti, pretul pachetelor SumoMe creste odata cu cresterea necesitatilor site-ului tau.

Insa n-as vrea sa privesti acest aspect ca pe unul negativ. Gandeste-te ca face parte din evolutia afacerii tale.

Mai multi abonati, mai multi vizitatori pe site va insemna si mai multi bani in buzunarul tau, castiguri mai mari, si drept urmare, din banii care iti intra luna de luna in cont iti va fi din ce in ce mai usor sa platesti serviciile de care ai nevoie pentru a-ti creste afacerea.

pret sumome

Iti prezint primele 2 planuri platite mai jos, pentru ca acestea sunt cele folosite de regula si daca vei incepe cu unul dintre acestea doua, sarind peste varianta gratuita sunt sigura ca vei vedea rezultatele dorite mult mai rapid.

Iata-le:

  • Professional – 24$/luna poate fi folosit pana la maxim 750 abonati pe un singur site
  • Small Business – 59$/luna poate fi folosit pentru un numar nelimitat de abonati si poate fi instalat pe 2 site-uri

( Intre noi fie vorba, chiar daca suna ciudat cand spun asta, eu nu sunt adepta lucrurilor gratuite.

Experienta de business m-a invatat ca, orice lucru isi are costul sau si de fiecare data cand m-am zgarcit sa scot niste bani din buzunar pentru a achizitiona un lucru calitativ, am sfarsit prin a plati cu timpul si nervii mei 😀 incercand sa fac acel software gratuit sa faca mai mult decat putea el sa-mi ofere.

Si timpul costa bani. Timpul dupa cum stii si tu, este singura resursa nepretuita pe care o avem.

Asa ca, daca vrei ca afacerea ta sa se dezvolte incet, foloseste lucruri gratuite si plateste cu timpul tau. Daca intelegi cu adevarat importanta acestui sfat pe care ti-l dau acum, plateste cu banii tai si asteapta-te sa castigi mai rapid alti bani, pentru a-ti recupera investitia si a iesi apoi pe profit.)

Avantajele si dezavantajele folosirii SumoMe

Pentru a te ajuta sa te decizi, daca SumoMe este sau nu potrivit pentru tine, am creat o lista cu avantajele si dezavantajele acestui software, pentru a te ajuta sa iei decizia corecta.

Avantaje:

  • Usor de folosit
  • Actualizat periodic
  • Te ajuta sa iti cresti usor numarul de abonati
  • Are multe functii utile pentru cresterea afacerii tale
  • Se integreaza cu majoritatea furnizorilor de software de email marketing, cum ar fi MailChimp, Aweber, GetResponse, ConvertKit sau ActiveCampaign.
  • Poti seta ca SumoMe sa apara pe orice pagina la un anumit interval de timp de la accesarea acelei pagini de catre vizitator

Dezavantaje:

  • Utilizarea tuturor acestor aplicatii te poate face sa te simti coplesit la inceput de multitudinea de setari si optiuni existente
  • Brandingul SumoMe apare peste tot in versiunea gratuita si la un moment dat poate deveni enervant nu doar pentru tine ci si pentru vizitatori
  • Costul poate fi o problema pentru cei care sunt abia la inceput si nu isi permit sa aloce resursele financiare necesare folosirii lui

Inainte insa de a trage concluzia finala, as vrea sa trecem impreuna in revista si cateva dintre software-urile care sunt in competitie cu SumoMe, deoarece ofera o parte dintre functionalitatile pe care si SumoMe le ofera.

Alternative la software-ul SumoMe

SumoMe VS. LeadPages

Atat LeadPages cat si SumoMe iti ofera posibilitatea de a capta adresele de email ale vizitatorilor site-ului tau.

O diferenta intre cele doua, este ca LeadPages este un software care functioneaza pe propria platforma. In schimb, SumoMe poate fi utilizat si pe site-uri non-WordPress precum Squarespace, Weebly si Shopify.

In ceea ce priveste pretul, LeadPages costa 37$/luna sau, daca doresti varianta PRO cu si mai multe functionalitati, trebuie sa scoti din buzunar 79$/luna.

Prin urmare, daca vrei sa faci o multitudine de campanii de marketing platite si nu doresti sa iti dezvalui identitatea sau daca nu ai un site web si nu ai nici timpul necesar pentru a-ti crea un site de la zero, dar doresti sa-ti atragi potentiali clienti, Lead Pages se dovedeste a fi o optiune buna pentru tine.

SumoMe  este un plugin care beneficiaza si de o optiune gratuita, pentru cei care sunt la inceput de drum cu afacerea lor. Dezavantajul variantei gratuite este ca, vei avea peste tot pe site-ul tau, unde implementezi instrumentele SumoMe, atasat, brandul lor.

Pentru a scoate aceasta reclama cu brandul SumoMe dar si pentru a te bucura de optiuni mai avansate de marketing online, alege unul din pachetele platite. Iata variantele pe care le ai: Professional – 24$/luna ( perfect pentru bloggeri si afaceri online aflate la inceput – daca vrei sa alegi SumoMe iti recomand sa incepi cu aceasta optiune ), Small Business – 59$/luna sau E-commerce – 199$/luna. Fiecare dintre aceste optiuni de pachete vine cu avantaje suplimentare pe masura ce abonamentul lunar creste.

SumoMe VS. OptinMonster

Optin Monster este un plugin destul de popular in randul celor care folosesc WordPress avand sute de mii de clienti. La fel ca si SumoMe,  OptinMonster nu este disponibil doar pentru WordPress, ci si pe multe alte platforme populare management de continut. Cu alte cuvinte  va functiona pe orice site web care este construit folosind cod HTML.

In ceea ce priveste pretul, OptinMonster trebuie platit lunar. Te costa 9$ pe luna sa folosesti OptinMonster pe un singur site, 19$/luna sa il folosesti pe 3 site-uri sau 29$/luna sa il folosesti pe un numar nelimitat de site-uri.

Daca vrei sa ai acces la mai multe instrumente de marketing online, alege si foloseste cu incredere pachetul Professional de la SumoMe.

Daca in schimb, vrei sa te axezi pe construirea bazei de date cu abonati, ca pret si functionalitati, OptinMonster ar fi o alegere buna.

In concluzie

SumoMe este o alegere excelenta pentru bloggeri pe temen lung deoarece:

  • aplicatiile sunt actualizate periodic,
  • usor de utilizat,
  • iar serviciile de suport sunt excelente si deci vei primi rapid raspuns daca intampini probleme sau ai nelamuriri.

SumoMe este grozav pentru bloggerii care doresc sa-si extinda lista de abonati sau care doresc sa creasca traficul pe site.

De asemenea este excelent pentru micii antreprenori, care si-au pus pe roate o afacere dar nu stiu cum sa atraga si sa mentina relatia cu vizitatorii lor pentru a-i transforma ulterior in clienti.

In Romania, la ora actuala, exista destul de multi antreprenori romani, care folosesc SumoMe pentru a-si creste site-ul.

De unde stiu asta?

Ca si tine, navighez pe o gramada de site-uri zi de zi. Si cunoscand foarte bine functiile software-ului SumoMe, care sunt de departe diferite de alte functii oferite de diverse pluginuri de WordPress, imi este destul de usor sa observ atunci cand SumoMe este folosit pe un site.

Acest fapt nu face decat sa ma bucure si sa ma faca sa iti recomand si tie, cu si mai multa incredere acest software. Incearca-l si vezi cu ochii tai cat de util poate fi pentru dezvoltarea afacerii tale!

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica