2 Motive pentru care oamenii renunta sa se inscrie intr-o firma MLM

network marketing mlmMLM-ul este o afacere ca oricare alta. Unii reusesc sa o faca sa fie profitabila, in timp ce altii, mai putin perseverenti, aleg sa mearga pe drumul esecului.

 

In continuare, vom analiza 2 motive pentru care oamenii nu se inscriu intr-o firma de tip multilevel marketing:

  • Conceptele MLM sunt mult prea complicate

  • Persoana nu se poate decide carei companii MLM sa se alature

Conceptele MLM sunt mult prea complicate

In momentul in care o persoana ia contact pentru prima oara cu o oportunitate de tip multi level marketing, el se simte depasit de complexitatea si noutatea conceptului si a termenilor folositi in MLM.

El simte confuzie atunci cand vine vorba de termeni precum: sponsor, nivele de adancime, structura retelei, membri directi si indirecti, dezvoltarea in adancime etc.

Pe langa noutatea conceptelor, potentialul membru trebuie sa retina si un plan de marketing care de cele mai multe ori nu este deloc simplu.

Este prea multa informatie, care trebuie inteleasa si aplicata cat mai repede.

La toate acestea se adauga si suspiciunea. Este aceasta o schema piramidala? Este legal ce se intampla in acest business?

Daca nu a auzit pana atunci de numele acelei companii MLM, acest lucru reprezinta o suspiciune suplimentara.

Potentialului membru MLM ii vine greu, pur si simplu, sa creada ca poate face bani din aceasta oportunitate.

Probabil chiar si tu, cel care ii prezinti afacerea, ii pari suspect. Si tot asa, lucrurile se tin lant.

Si atunci… ce se intampla? In majoritatea cazurilor nimic; potentialul membru alege nu se inscrie.

Iata de ce, tu, ca si sponsor, trebuie sa fii alaturi de toate persoanele noi pe care le inscrii in afacerea MLM pe care o reprezinti. Demonstreaza calm si rabdare si ghideaza-i incet dar ferm pe drumul pe care trebuie sa il urmeze.

Persoana nu se poate decide carei companii MLM sa se alature

Pune-te si tu in locul lui. Daca s-a apucat sa analizeze oferta diferitelor companii de tip MLM, cu siguranta este confuz in momentul de fata.

Daca nu se poate decide, nu se va alatura nici unei companii MLM, asa este?

Toti sponsorii se grabesc sa sara cu avantajele pe care firma MLM in care sunt implicati, le ofera. Dar nu uita un lucru… atunci cand un lucru este prea bun ca sa fie adevarat, intri la banuieli.

Alege sa fii sincer cu potentialul membru MLM. Expune-i si beneficiile dar si dezavantajele. Astfel, veti juca, cu cartile pe fata. Persoana respectiva va stii in ce se baga si tu nu iti vei irosi timpul incercand sa faci un lider MLM dintr-o persoana care nu merita efortul.