O lectie de eficienta pe care fiecare parinte o stie

Daca pe vremea comunismului, accesul la informatie ne era limitat, in ziua de astazi lucrurile stau cu totul altfel. Internetul ne-a schimbat modul in care gandim si actionam.

Daca inainte timpul era mai ingaduitor cu noi, acum parca trece din ce in ce mai repede. Diferenta o face cantitatea de informatie la care suntem expusi zi de zi, si pe care, daca nu o asimilam, riscam sa fim “depasiti” de situatiile cu care ne confruntam la locul de munca sau in viata de zi cu zi.

Datorita cantitatii de informatie existenta pe internet, ma surprindeam adesea, navingand pe internet, pe diverse site-uri, in cautarea de raspunsuri.

Acesta este un lucru bun, pe de o parte, pentru ca, putem gasi raspunsul la majoritatea problemelor noastre pe internet. Pe de alta parte, aceasta munca de cautare si de asimilare a informatiilor ne rapeste din timpul pe care l-am putea petrece in compania prietenilor si a familiei noastre.

Daca inainte pierdeam mult timp cautand si citind informatii pe internet, care speram sa ma ajute intr-o buna zi in afacerea mea, astazi nu mai imi permit acest lux. Fetita mea imi “fura” majoritatea timpului de care dispun.

Si acesta nu este un lucru neaparat rau. In acest fel stiu, ca atunci cand ma asez la calculator am 2 ore in care trebuie sa termin ceea ce am de facut. Daca nu termin in aceasta perioada treaba, nu voi mai avea nici o sansa apoi.

Acest lucru ma face sa ma concentrez exact pe ceea ce am de facut si sa nu mai petrec timp “frunzarind” te miri ce site-uri. Si pot spune ca, in acest fel, reusesc sa duc la bun sfarsit mai multe lucruri decat atunci cand nu aveam copii.

Stau si ma intreb: daca as fi fost la fel de eficienta in lucrurile pe care mi le propuneam sa le duc la bun sfarsit, inainte sa o am pe cea mica… oare unde as fi fost acum?

Clipele pe care le petrec navigand pe internet sunt insotite de un fel de vina, ca as putea sa petrec acele momente in compania fiintelor dragi din viata mea.

Atunci cand ai copii este necesara o organizare mai buna a timpului, daca vrei sa termini cu brio tot ceea ce ai de facut.

Aceasta este doar una din lectiile pe care copiii nostri ne invata. Tie cum iti influenteaza comportamentul si sentimentele, persoanele la care tii cel mai mult, pe aceasta lume?