Vrei sa ajungi in prima pagina din Google? Atunci nu trece cu vederea asta

prima pagina in google cu google plusCu totii ne dorim sa ajungem in prima pagina din Google cu blogul sau site-ul pe care il detinem. Iata de ce, atunci cand iti creezi o strategie de actiune ar trebui neaparat sa incluzi aici si promovarea pe reteaua de socializare Google+.

Promoveaza-ti fiecare articol pe Google+

Google+ face parte din instrumentele de promovare pe care Google ti le pune la dispozitie. Asadar, daca obiectivul tau este sa ajungi pe prima pagina din acest motor de cautare, ar fi mai mult decat indicat sa il folosesti.

Pentru a scoate in evidenta anumite cuvinte din postarile tale, este bine sa stii ca pe Google+ poti pune textul ingrosat, subliniat sau inclinat.

Spre exemplu, daca vrei sa scrii ingrosat, vei pune asterisc inainte si dupa textul care vrei sa apara ingrosat, asa cum am facut eu aici.

exemplu postare google plus.pngexemplu postare google plus 1

Creste-ti numarul de prieteni de pe Google+

De ce te incurajez sa iti distribui articolele pe Google+ si sa-ti creezi un numar cat mai mare de prieteni?

Fiecare dintre persoanele care te adauga pe Google+, atunci cand cauta ceva pe Google, va beneficia de niste rezultate personalizate. Rezultatele care i se afiseaza cuprind si postarile prietenilor de pe Google+.

Spre exemplu, daca o persoana te are in cercul sau de prieteni si cauta pe Google ceva ce are legatura cu un articol pe care tu l-ai scris pe blogul tau si apoi l-ai promovat pe Google+, Google ii va afisa acea postare, printre rezultatele cautarii.

postarile de pe google plus in rezultatele afisate de google

Insa nu doar atat. Rezultatul respectiv va contine si o poza cu tine si numele tau. Astfel, cresc sansele ca, prietenii tai de pe Google+ sa dea clic pe linkurile care duc spre blogul tau si tu vei avea un numar mai mare de vizitatori pe blog.

Si de fiecare data cand cineva va da +1 la articolul tau, Google va considera acel +1 ca pe un vot de incredere care ti-a fost acordat deoarece ai scris un articol de calitate. Drept urmare, articolul tau va urca in clasament in cautarile pe Google.

Cum sa primesti cat mai multe +1-uri

Pentru a primi cat mai multe +1-uri la postarile tale de pe Google+ iata o alta tactica inteligenta.

Atunci cand cineva intra si iti da +1, nu te bucura si atat. Intra pe profilul acelei persoane si da-i si tu +1 la una din postarile sale sau chiar lasa-i un comentariu la acea postare.

Aici vorbim de legea reciprocitatii desigur. Daca omul respectiv iti da +1, iar apoi si tu faci acelasi lucru intrand pe profilul sau, acea persoana va tinde sa interactioneze si pe viitor cu postarile tale si de ce nu, la un moment dat poate ajunge sa se numere printre prietenii tai virtuali.

Si cu asta iata-ne ajunsi si la finalul acestui articol. Sper ca ti-au fost de folos aceste informatii si le vei aplica intr-un timp cat mai scurt pe blogul tau.

Dar nu inchide inca acest articol. Nu inainte sa dai +1 la acest articol si sa-mi devii prieten pe Google plus. Asa putem tine mai usor legatura 🙂