la multi ani 1an cristinne

Blogul Cristinne a implinit 1 anisor. La Multi Ani !!!

la multi ani 1an cristinneA trecut 1 an de cand am inceput sa scriu pe acest blog. Si astazi vreau sa impartasesc cu tine rezultatele muncii mele. Sper ca te vor surprinde in mod placut si vor trezi in tine dorinta de a incerca si tu sa iti creezi un blog sau sa revii si sa incepi sa scrii in mod constant pe un blog pe care l-ai inceput la un moment dat si apoi l-ai lasat balta.

In acest an am creat in jurul acestui blog o comunitate de oameni interesati de afacerile online si de asemenea am reusit sa castig primii bani din blogging. Si viitorul suna bine… 🙂

Dar in loc sa ma laud, haide mai bine sa studiem faptele si sa tragem concluzii.

Pentru acest studiu de caz vom lua perioada 1 august 2013-1 august 2014 precum si perioadele 1-7 august 2013 si 1-7 august 2014 pentru a face unele comparatii si a vedea clar modul cum a evoluat blogul Cristinne.

Cu ce iti va fi tie de folos asta?

Vazand ce s-a intamplat poti trage propriile tale concluzii, poti vedea ce a mers si ce nu si apoi sa aplici ce ti s-a parut ca am facut eu bine, pe blogul tau, pentru a-l dezvolta intr-un ritm mai rapid.

Gata cu vorba. Sa trecem la fapte.

Ce am facut in 08.2013-08.2014?

  • am scris 138 articole
  • 138 articole : 52 saptamani = 2,6 articole/saptamana sau altfel spus am publicat 2-3 articole saptamanal
  • am schimbat design-ul site-ului cu unul care sa se adapteze pentru tablete si telefoane mobile
  • am creat Comunitatea Cristinne care numara 2274 membri, cu care tin legatura saptamanal
  • am promovat articolele scrise pe site-urile de socializare
  • m-am educat in ceea ce priveste Copywriting-ul si am pus in aplicare o parte din tehnicile invatate
  • l-am lasat pe Google in pace si mi-am concentrat atentia spre oferirea unor informatii cat mai utile cititorilor mei, mai degraba decat sa imi pese ca sunt sau nu pe prima pagina in Google
  • am creat 1 articol care a devenit viral si care mi-a adus zeci de mii de vizitatori pe blog

Sa lasam rezultatele sa vorbeasca

Iata traficul pe blog in perioada 1-7 august 2013.
situatie google analytics 1-7 aug 2013
Iata si traficul pe blog in perioada 1-7 august 2014:

situatie google analytics 1-7 aug 2014

  • Numarul de vizite pe site a crescut de la 97 la 1901 adica, cu aproape 2000%
  • Numarul de cititori ai site-ului a crescut si el de la 82 la 1582, adica tot cu aproape 2000%
  • Numarul de afisari de pagina, a crescut cu peste 3600%
  • Numarul de pagini pe sesiune s-a dublat
  • Timpul petrecut de un vizitator pe blog a crescut si el semnificativ
  • Iar rata de respingere a blogului este de 10 ori mai mica acum

Timpul petrecut pe site, rata de respingere si numarul de pagini vizitate, ne indica faptul ca, oamenii gasesc interesante si folositoare articolele de pe blogul Cristinne si de aceea aleg sa petreaca mai mult timp aici.

Pana aici toate statisticile s-au schimbat semnificativ in bine, in 2014, comparativ cu 2013.

Dar haide sa mergem mai departe si sa exploram si mai in amanunt modificarile care au avut loc pe parcursul acestei perioade.

Sa exploram evolutia blogului mai in detaliu

Vom lua de aceasta data saptamanile 1-7 august 2013 si 1-7 august 2014, pentru a le compara.

Incepem cu perioada 1-7 august 2013:

surse trafic cristinne 1-7 aug 2013

Iar mai jos gasesti perioada 1-7 august 2014:

surse trafic cristinne 1-7 aug 2014

Dupa cum poti observa in coltul din dreapta jos al ambelor fotografii avem de-a face cu urmatoarea situatie: traficul din prima saptamana a lunii august 2013 a venit din 18 surse, iar traficul pentru prima saptamana din august 2014 a venit din 39 de surse.

Altfel spus, pe parcursul ultimului an de zile, numarul de backlinkuri al blogului Cristinne s-a dublat. Si ceea ce este si mai interesant este faptul ca, acest numar a crescut in mod natural ( adica nu am cumparat backlinkuri si nu am folosit tot felul de strategii pe care Google nu le vede cu ochi buni).

Cristinne – pe placul lui Google?

Si acum haide sa vedem cum a interpretat Domnul Google toata aceasta evolutie a blogului Cristinne.

trafic venit de la google in aug 2013-aug 2014

In acest grafic poti observa ca, in ultimul an, aproximativ 20.000 de vizite i le datorez prietenului Google. Si daca in august 2013, primeam de la Google in jur de 5 vizite pe zi, in august 2014, primesc in medie 140 de vizite pe zi 🙂

Ce marinimos este prietenul Google… vei spune. Si sunt absolut de acord cu tine.

Daca Google ti-ar trimite acest trafic pe site-ul tau, gratuit, ce-ai face cu el? Ce metoda ai folosi pentru a-l monetiza?

In momentul in care blogul tau atinge cateva sute de vizite pe zi, metoda de monetizare pe care o alegi este strict alegerea ta. O poti alege pe oricare.

Imagineaza-ti ce ar insemna pentru tine daca, in fiecare dimineata te-ai trezi entuziasmat si bine dispus si ai alerga in pijamale la calculator pentru a vedea cati bani ti-a adus blogul tau cat timp ai dormit. Libertate financiara? Un trai mai bun pentru tine si pentru familia ta? sau… completeaza tu.

Insa pentru asta, trebuie mai intai sa-ti faci blogul cunoscut lumii intregi. Asa ca revenim la statistici si formulam concluzia.

Concluzii

Chiar daca la inceput ideea de a scrie cel putin 1-2 articole pe saptamana, pe blogul Cristinne mi se parea greu de respectat, iata ca am reusit. Cu fiecare articol scris, saptamanile au trecut si parca pe nesimtite s-a scurs 1 an.

Iar daca acum 1 an ma uitam si oftam cu capul cuprins intre palme la un blog de educatie financiara care avea in jur de 200-250 de vizite pe zi si visam la momentul in care voi reusi sa am si eu aceeasi performanta, acum ma pot mandri ca am depasit respectivul blog.

Tema ta

Daca ai un blog, intra in Google Analytics si compara rezultatele tale cu cele pe care le gasesti in acest articol. Vezi ce faci bine si la ce anume poti sa aduci imbunatatiri. Apoi gandeste-te ce anume vei face concret, pentru ca aceste imbunatatiri sa aiba un impact pozitiv asupra blogului tau.

Si binenteles, da LIKE pe Facebook, +1 pe Google+, distribuie acest articol pe LinkedIn si pe Twitter, pentru ca prietenii tai sa afle de existenta sa si sa crestem si mai mult Comunitatea Cristinne. Si desigur… lasa-mi un comentariu cu urarile de bine 🙂

–––––––––––––––

Doar pentru intreprinzatorii harnici

In ultimul an de zile, am reusit sa aduc imbunatatiri semnificative blogului Cristinne. Iar daca esti cititor fidel al acestui blog, cu siguranta ai intuit si alte strategii (pe langa cele pe care le-am mentionat in acest articol) pe care le-am folosit in dezvoltarea blogului.

Si pentru ca stiu ca, inceputurile sunt grele, iti ofer o mana de ajutor. Te invit in culisele blogului Cristinne, pentru a-ti oferi fiecare strategie pe care am folosit-o pentru dezvoltarea acestui blog.

In acest sens, am creat un training video in care vei gasi nu doar actiunile pe care le-am facut ci si exemple concrete. Si toate acestea, pentru ca tu sa intelegi rapid ideile fundamentale si sa le pui in practica intr-un timp cat mai scurt pe blogul tau.

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica