3 tipuri de infoproduse care iti baga bani in buzunar

produse informationaleProdusele informationale sunt un mod usor si deloc costisitor de a castiga bani pe net.

Ce sunt produsele informationale sau infoprodusele?

Produsele informationale sau infoprodusele pot lua forma: cartilor virtuale, inregistrarilor audio sau video sau pot fi o combinatie a celor 3.

Produsul informational poate fi vandut direct pe internet, fara a fi necesara existenta fizica a produsului. Cu alte cuvinte, poti crea o carte virtuala pe care sa o vinzi pe internet. Faptul ca nu o tiparesti, reprezinta un avantaj atat pentru tine cat si pentru client: tu ai un cost de productie mai mic si drept urmare, poti vinde cartea respectiva la un pret mai mic, clientului final.

De ce sa creezi si sa vinzi produse informationale?

  • sunt relativ simplu de creat
  • nu necesita o investitie mare in bani
  • iti genereaza un venit continuu, atata timp cat site-ul pe care sunt expuse este functional si are vizitatori

Cum sa creezi produse informationale?

  1. Carti virtuale. Acestea sunt cel mai adesea in format Adobe Acrobat PDF. Scrie cartea in Word, iar atunci cand salvezi, alege optiunea de format PDF. Apoi adauga o coperta interesanta si cartea ta este gata de a fi vanduta.
  2. Inregistrarile audio. Orice computer din ziua de astazi iti ofera optiunea de a-ti inregistra vocea. Daca ai ceva de spus, ce consideri ca ar fi de folos semenilor tai, deschide programelul de inregistrat si spor la treaba! Daca insa iti gasesti mai greu cuvintele si te temi sa nu te balbai, mai exista o varianta: scrie ce ai de zis si apoi citeste cu intonatie ( daca ai scris deja o carte virtuala, o poti citi pe aceeea). O alta sursa audio o pot constitui seminariile online sau interviurile pe care le iei unui specialist in domeniu.
  3. Inregistrarile video. Daca detii o camera video buna, te poti inregistra vorbind in fata ei. Daca in schimb nu iti place sa apari in fata camerei ( nu iti place cum arati sau pur si simplu esti emotiv) poti inregistra separat vocea ta si o Prezentare Power Point in care sa prezinti ideile principale. In acest scop poti inregistra seminarii online ( webinarii) pe care mai apoi sa le vinzi.

Cum vinzi infoprodusele?

Cel mai simplu mod este de a-ti creea un magazin online in care sa pui toate produsele tale informationale.

O alta varianta este sa creezi o pagina de vanzare bine pusa la punct ( care sa includa neaparat testimoniale) pentru fiecare produs informational in parte.

Cum iti promovezi oferta de infoproduse create?

Produsele tale informationale sunt gata si asteapta cumintele pe rafturile virtuale sa fie cumparate. Dar cum iti atragi cumparatorii?

  • fa reclama platita pe Google sau Facebook
  • creaza-ti un blog pe care sa scrii cu regularitate articole legate de domeniul tau de activitate
  • pune la punct un program de afiliere atractiv

Tu ce tip de produs informational ai vrea sa creezi si sa vinzi online, pentru a castiga bani?