jurnal de promovare online februarie

Cum Să Obții Mai Mult Trafic Pe Site Fără Să Publici Nimic Nou

În lumea digitală de astăzi, fiecare blogger sau proprietar de site web își pune aceeași întrebare:

Cum să obții mai mult trafic pe site?

Luna trecută a fost o lună plină de învățături pentru mine, iar în acest articol îți voi împărtăși experiența mea și lecțiile pe care le-am învățat.

Obiective și Rezultate

Am început luna cu un obiectiv clar: să atrag 10.700 de cititori unici pe blogul Cristinne. Cu toate acestea, la sfârșitul lunii, am constatat că am avut 9.452 de vizitatori unici.

Deși a fost o diferență semnificativă, am observat că traficul de la Google a rămas constant, ceea ce a fost un semn pozitiv.

trafic organic de la google feb vs ian

Altfel spus, am ratat targetul cu 1248 de vizitatori. Ceea ce este destul de mult. Și asta cu atât mai mult cu cât, aceste diferențe trebuie recuperate luna aceasta.

Strategii de Promovare Care Te Ajută Să Obții Mai Mult Trafic Pe Site

Luna trecută, am ales să nu public multe articole noi. În schimb, m-am concentrat pe promovarea articolelor vechi.

Am scris doar 5 articole noi. Deci în medie, 1 pe săptămână. Nu a fost mare diferență între numărul de articole scrise luna trecută și numărul de articole scrise acum 2 luni.

Am continuat să-mi promovez articolele vechi pe site-urile de socializare.

Iată numărul de vizite pe care l-am primit luna trecută de pe social media:

trafic pe site din social media

Acest lucru m-a ajutat să atrag mai mulți vizitatori fără a investi mai mult timp în crearea de conținut nou.

De pe Facebook îmi vin cei mai mulți vizitatori așa că o să-i acord o atenție deosebită în continuare, pentru a-mi crește șansele în atingerea obiectivului propus.

De asemenea, am postat comentarii pe alte site-uri pentru a-mi crește numărul de backlinkuri.

Desigur, voi adăuga o secțiune suplimentară care să se alinieze cu titlul articolului și care să aducă informații noi, fără a repeta ceea ce a fost deja menționat:

Tehnici Avansate: Cum Să Obții Mai Mult Trafic Pe Site Fără Investiții Majore

Pe lângă strategiile menționate anterior, există și alte tehnici avansate care pot fi folosite pentru a atrage mai mulți vizitatori pe site-ul tău, fără a necesita investiții majore:

  1. Optimizarea pentru Căutări Vocale: Cu tot mai mulți utilizatori folosind asistenți virtuali precum Siri, Alexa sau Google Assistant, optimizarea pentru căutările vocale a devenit esențială. Acest lucru înseamnă să te concentrezi pe cuvinte cheie conversaționale și să răspunzi la întrebările frecvente ale utilizatorilor.
  2. Colaborări cu Influenceri: Identifică influenceri din nișa ta și propune-le colaborări. Ei pot promova conținutul tău în schimbul unor beneficii reciproce, cum ar fi promovarea lor pe platformele tale.
  3. Webinarii și Tutoriale Video: Crearea de webinarii sau tutoriale video poate atrage un public nou. Oamenii apreciază conținutul video educativ și sunt mai predispuși să împărtășească astfel de resurse cu alții.
  4. Optimizarea Imaginilor: Asigură-te că toate imaginile de pe site sunt optimizate pentru SEO. Acest lucru include adăugarea de tag-uri ALT relevante și comprimarea imaginilor pentru a îmbunătăți viteza de încărcare a site-ului tău.
  5. Participarea în Forumuri și Grupuri de Discuții: Fii activ în forumuri și grupuri de discuții relevante pentru nișa ta. Răspunde la întrebări, oferă sfaturi și împărtășește link-uri către conținutul tău atunci când este relevant.
  6. Analiza Competiției: Monitorizează în mod regulat ce fac concurenții tăi și identifică oportunități pe care ei le-au ratat. Acest lucru îți poate oferi idei noi de conținut sau strategii de promovare.

Prin implementarea acestor tehnici avansate, vei putea atrage un trafic semnificativ pe site-ul tău fără a fi nevoie de investiții majore.

Cu cât ești mai creativ și inovator în abordarea ta, cu atât vei avea mai multe șanse să te diferențiezi de concurență și să atragi vizitatori noi.

Ce am învățat despre traficul web

Una dintre cele mai mari lecții pe care le-am învățat este că nu este întotdeauna necesar să creezi conținut nou pentru a atrage vizitatori.

Promovarea eficientă a conținutului existent poate fi la fel de eficace.

De asemenea, am învățat că este esențial să ai obiective clare și să-ți monitorizezi progresul în mod regulat.

Concluzie: Deși luna trecută nu mi-am atins obiectivul, am învățat strategii valoroase care mă vor ajuta în viitor.

Dacă și tu te întrebi cum să obții mai mult trafic pe site, te încurajez să încerci strategiile pe care le-am menționat mai sus.

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica