De ce fug ei de MLM?

afaceri mlm network marketingIn incercarea mea de a afla si parerea altor colegi de-ai mei care lucreaza in MLM am poposit pe diverse forumuri care aveau acest subiect de discutie. Si din pacate, am aflat ca o parte din ei urasc afacerile MLM.
Intrebarea logica ar fi: De ce?

  • Lipsa de informare

Cei care au sarit sa spuna ca MLM-ul este o afacere in care castiga doar cei din varf nu stiu care e diferenta dintre o afacere piramidala si un plan de marketing al unei firme MLM. Pun semnul egal intre ele, cand de fapt este o mare diferenta( schemele piramidale sunt ilegale). Lipsa de informare denota seriozitatea cu care au tratat ei afacerea in care s-au implicat la un moment dat. Un lucru normal este de a te informa cu privire la domeniul in care tocmai ai inceput o afacere pentru a intelege exact ce se petrece acolo si apoi, cu lucrurile clare in minte sa iti intocmesti un plan de actiune.

  • Lipsa de incredere in fortele proprii

Multi se opresc la stadiul de reprezentant de vanzari din 2 motive:

    • din comoditate – persoana respectiva nu vrea sa isi asume mai multe responsabilitati iar discountul pe care firma il ofera i se pare acceptabil pentru efortul depus
    • persoana in cauza nu are suficienta incredere in sine, nu considera ca poate fi cel putin la fel de bun ca liderul care l-a inscris in afacere sau ca aceia din linia superioara pe care a avut ocazia sa ii intalneasca. Binenteles ca, aceia care aleg sa nu isi dezvolte o echipa in MLM, la fel ca si aceia care nu aleg sa se inscrie intr-o afacere MLM petrec timp concepandu-si motive solide conform carora: ei nu pot sa faca asta. Dar totusi, ce avem de pierdut daca gandim constructiv si nu distructiv? Cativa zeci de lei si niste ore pe care poate altfel le-am fi petrecut la o barfa si o cafea cu o cunostinta?! O pierdere acceptabila, nu crezi?
  • Frica de schimbare

Multi gandesc asa: De ce sa ma stresez eu, sa alerg sa vand produse, sa inscriu oameni pentru cativa zeci de lei cand stau bine mersi aici la jobul meu, unde e cald si bine si imi iau salariul luna de luna.
Suntem in secolul vitezei. Daca nu esti informat, esti un om mort (scuze de expresie, dar e perfect adevarat). Acum mai mult ca niciodata trebuie sa intelegem ca nu suntem indispensabili pentru patronul la care lucram. Pentru a ne pastra functia, trebuie sa fim la curent cu ce se intampla, sa imbratisam si sa implementam in activitatea noastra lucrurile care ne fac sa devenim mai productivi.
Orice om de afaceri stie ca, trebuie sa isi investeasca banii in mai multe locuri, sa isi puna „merele” in mai multe „cosuri”. Asa trebuie sa faci si tu, acum ca ai aflat ca jobul pe care il ai e mai instabil ca niciodata.

Deschide-ti mintea la nou, gaseste o activitate care sa iti permita ca in cazul in care patronul te da afara, sa te poti intretine sau sa iti poti intretine familia mai departe!