De ce sa fii fericit in fiecare zi a vietii tale

multumescN-am dormit prea bine noaptea trecuta. Cred ca o sa dau vina pe luna plina. Se zice ca luna plina este cauza pentru care unele persoane au insomnii.

Si cum era si normal, dupa o noapte petrecuta intorcandu-ma de pe o parte pe alta, dimineata nu m-am trezit prea bine dispusa.

Alarma ceasului a inceput sa sune insistenta. Cu greu am deschis ochii si ce sa vad, parca si vremea complota impotriva mea. Afara era inorat, frig si vantul batea cu putere. M-am tarat jos din pat in ideea ca, facand un pic de miscare voi iesi din aceasta stare.

Dar inainte de a iesi din dormitor, am dat cu ochii de fetita mea, care ma astepta zambind, fericita ca ma vede.

Si deodata mi-am dat seama ca, indiferent de vremea de afara, de luna plina sau de alte lucruri pe care nu le pot controla, sunt o persoana fericita si ar trebui sa multumesc pentru tot ceea ce am.

Multumesc

M-am asezat pe scaun, am luat o foaie de hartie si am inceput sa scriu lucrurile frumoase cu care Dumnezeu m-a binecuvantat si care poate ca altora le lipsesc:

  • Multumesc pentru ca sunt sanatoasa. Pot sa am grija de mine insami si nu depind de ajutor constant din partea altora pentru a ma deplasa sau pentru a ma alimenta.
  • Multumesc pentru faptul ca am un acoperis deasupra capului. Altii nu au unde sa stea si acum indura frigul aspru de afara.
  • Multumesc pentru ca am ce pune pe masa si nu imi fac niciodata griji ca nu am bani sa-mi cumpar cele necesare traiului zilnic. Altii ar da orice pentru o bucata de paine.
  • Multumesc pentru ca am un copil frumos si sanatos, care imi aduce bucurie in fiecare zi. Altii isi doresc copii si nu pot avea.
  • Multumesc pentru ca am un sot care apreciaza ceea ce fac si ma sustine in deciziile pe care le iau.
  • Multumesc pentru prietenii care imi sunt mereu aproape, indiferent de incercarile pe care viata mi le pune in cale.

Copii se bucura de simpla noastra prezenta. Un caine, la vederea stapanului sau care a lipsit 5 minute, se bucura ca si cum nu l-ar mai fi vazut de un secol.

Ne trebuie atat de putine ca sa fim fericiti. Si daca acest lucru este adevarat, cum se face ca nu suntem niciodata multumiti cu ceea ce avem?

Masoara-ti nivelul de fericire

Asa ca, data viitoare cand simti ca viata ta nu este exact asa cum ti-ai imaginat-o, stai o clipa si enumera binecuvantarile din viata ta. Pune pe hartie ceea ce tu ai si altora le lipseste si vei vedea cat de bogat esti. Cu o asemenea bogatie chiar nu ai nici un motiv pentru a nu fi fericit in fiecare clipa a vietii tale.

Fii fericit cu ceea ce ai. Apoi, fii bun si raspandeste o raza din fericirea ta, catre cei pe langa care treci.

Doar asa putem face ca soarele sa rasara mai repede si sa ne incalzeasca sufletele amortite de frigul de afara sau de necazurile prin care trecem. Doar impreuna putem deveni mai buni si tot impreuna ne putem bucura cu adevarat de ceea ce avem.

Si daca ti-a placut articolul, ajuta-i si pe altii sa realizeze cat de fericiti sunt. Da LIKE si haide sa raspandim ideile pe care le-am impartasit cu tine in acest articol.