marketing clienti actuali

Exploateaza mina de aur de langa tine

marketing clienti actualiExploateaza mina de aur de langa tine si vanzarile afacerii tale online vor creste. Te intrebi la ce mina de aur ma refer? La clientii tai actuali, desigur.

In cazul in care nu stiai, sa atragi clienti noi te costa mult mai mult decat te-ar putea costa sa reactivezi persoanele care deja au cumparat de la tine.

Sa presupunem ca faci o anumita oferta unui potential client si aceeasi oferta unui client existent. Care dintre acestia doi crezi ca ti-ar accepta mai degraba oferta? Cel care a auzit acum pentru prima oara de tine sau cel care a mai folosit produsele tale si este multumit de alegerea facuta?

Iata cum te pot ajuta clientii actuali sa iti cresti afacerea online:

1. pot cumpara si alte produse de la tine

2. iti pot oferi recomandari – persoane pe care ei le cunosc si care considera ca ar putea fi interesate de produsele tale

3. pot impartasi cu prietenii lor prin intermediul canalelor de socializare, pe blog sau prin e-mail materiale pe care tu le creezi. In aceste materiale, pe langa continutul util, iti poti face reclama si la produsele tale.

Daca vrei nu doar sa supravietuiesti, ci sa o duci bine, sa scoti un profit frumos si sa iti dezvolti afacerea, atunci ar fi bine sa iti pese de clientii tai actuali.

Multe afaceri, indiferent ca sunt de mari sau de mici dimensiuni, odata ce au reusit sa vanda ceva unui client nou, il dau pe acesta uitarii. Nu proceda in acest mod. Incearca sa construiesti o relatie pe termen lung cu clientii tai actuali si vei fi mult mai castigat.

Cum sa iti intaresti relatia cu clientii actuali:

  • trimite-le un material informativ care consideri ca le-ar putea fi de folos, ca semn de multumire ca au ales sa faca afaceri cu tine
  • ofera-le un discount la urmatoarea comanda
  • ofera-le asistenta in folosirea produsului
  • da-le un telefon de ziua de nastere si spune-le La Multi Ani. Cu siguranta va fi un gest memorabil; nu multe companii de la care obisnuieste clientul tau sa cumpere, il suna de ziua sa.

Acestea ar fi doar o parte din ideile care te vor ajuta sa pastrezi relatia cu mina ta de aur – clientii actuali. Sunt sigura ca vei gasi si alte metode prin care poti lua legatura cu ei si cu care poti construi nu doar o relatie de afaceri ci una de prietenie. Fa acest lucru si afacerea ta online va creste exponential.

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica