Ce nu vor sa-ti spuna despre motivatie si productivitate

cum sa te motiveziDaca ai fi pus in ipostaza de a alege intre a fi productiv si a fi motivat, pe care ai alege-o?

Ambele sunt foarte importante atunci cand ne gandim ca trebuie sa ducem lucrul pe care ni-l dorim la bun sfarsit. Ar fi nedrept sa o socotim mai putin imporanta pe una dintre ele.

Adevarul este ca: exista o legatura directa intre productivitate si motivatie.

Vezi tu, multi dintre noi suntem tentati sa credem, la prima vedere ca, pentru a deveni productivi in indeplinirea unei anumite sarcini trebuie mai intai sa ne motivam. Ori nu este asa.

Lasa-ma sa-ti dau un exemplu. Sa presupunem ca ti-ai pus in gand sa scrii o carte in urmatoarea luna, despre hobby-ul tau. Ideea, la inceput ti s-a parut interesanta, insa parca, exista ceva ce te trage inapoi.

Oare ce vor spune parintii si prietenii tai, atunci cand le vei impartasi ce ai de gand sa faci? Iti vor spune sa-ti bagi mintile in cap si sa-ti vezi de serviciu si de familia ta. Sau poate si mai rau, iti vor rade in nas si iti vor spune ceva de genul: prietene, tu ai luat-o razna?

Adevarul este ca, toate aceste intrebari si presupuneri pe care ti le formulezi in mintea ta, in loc sa te motiveze sa treci la treaba si sa trimiti intr-un timp cat mai scurt cartea la tipar, mai degraba te trag inapoi si te fac sa iti ascunzi adanc in sufletul tau aceasta dorinta de a-ti asterne gandurile pe hartie, atat de adanc incat nimeni si nimic sa nu poata ajunge la ea.

Motivatia vine dupa productivitate, nu inaintea ei. Atunci cand treci la actiune, atunci cand in ciuda indoielilor pe care le ai in mintea si in sufletul tau, iti deschizi laptopul si incepi sa scrii prima pagina a cartii tale, atunci incepe totul.

In loc sa iti pierzi vremea cu tot felul de ipoteze, gandindu-te daca esti sau nu in stare sa faci asta si ce vor spune altii despre proiectul tau, tu treci la actiune. Drept urmare esti productiv.

Si dupa primele 2-3 pagini scrise, increderea in tine creste, te vezi capabil sa duci mai departe proiectul pe care l-ai inceput. Ideile rasar parca de nicaieri si se astern frumos pe ecranul calculatorului tau.

Odata asezat la birou, degetele tale se misca cu repeziciune pe taste incercand sa tina pasul cu gandurile tale care vin si pleaca rand pe rand cu o repeziciune uimitoare.

Si cu cat scrii mai mult, cu cat vezi cum paginile cartii tale se inmultesc cu fiecare ora care trece, cu atat te simti mai sigur pe tine si mai motivat sa duci la bun sfarsit ceea ce ai inceput. Te simti entuziast si capabil sa duci la bun sfarsit scrierea acestei carti si nimeni si nimic nu te va putea opri.

Dupa cum vezi, actiunea, aduce cu sine productivitatea, iar productivitatea genereaza entuziasm; un entuziasm molipsitor care te ajuta in cladirea motivatiei de care ai nevoie pentru a reusi sa finalizezi cu succes proiectul pe care tocmai l-ai inceput.

Pofta vine mancand. Cunosti expresia aceasta nu-i asa? Ei bine, asa cum, pofta creste atunci cand incepi sa mananci, la fel si motivatia vine atunci cand incepi sa faci un lucru concret.

Asadar, acum este momentul sa actionezi. Da LIKE acestui articol pentru a-l impartasi prietenilor tai, pe site-urile de socializare unde ai cont. Apoi lasa-mi un comentariu cu o actiune concreta pe care o vei face astazi si care te va aduce mai aproape de indeplinirea obiectivului tau.