campanie google adwords

Campania Google Adwords Pentru Search [Ghid Util 2023]

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să-ți vezi afacerea înflorind online?

Să ai un flux constant de clienți noi, atrași de reclamele tale inteligente pe Google?

Ei bine, campania Google AdWords pentru Căutari (Google Search Ads) poate fi cheia succesului tău online.

Îmi amintesc când am lansat prima mea campanie AdWords: un amestec de entuziasm și nervozitate, cu un singur gând: „Cum să fac totul perfect?”. De la alegerea cuvintelor cheie până la setarea bugetului, fiecare pas era crucial.

Acum, după ani de experiență, vreau să-ți împărtășesc cunoștințele mele. Fie că ești la început sau vrei să-ți îmbunătățești campaniile existente, acest articol îți va arăta cum să navighezi în lumea Google Ads și să-ți transformi afacerea online folosind Campaniile de Anunțuri pentru Search.

Reclamele Google Search sunt anunțuri online bazate pe cuvinte cheie. Termenul de căutare introdus de un utilizator determină ce reclame apar pe pagina de rezultate a motorului de căutare (SERP – Search Engine Results Page). Acestea pot apărea în diverse locuri, cum ar fi:

 • Google Search,
 • Google Play
 • Google Maps
 • Rețeaua de Parteneri Google (Google Display) formată din mii de site-uri

Ca advertiser (persoană/firmă care își face reclamă folosind platforma Google Ads), ai mai multe opțiuni pentru crearea de reclame plătite: de la anunțuri text responsive, anunțuri doar pentru apeluri telefonice, la anunțuri dinamice.

Sfat: dacă ai un magazin online, trebuie neapărat, pe lângă anunțurile din Google Search să încerci și campaniile Google Shopping Ads.

promovare google ads pret

De Ce Să Folosești Campanii Google Search Ads?

Reclamele plătite sunt esențiale pentru o strategie de marketing online de succes.

Iată de ce cred că este o idee buna să creezi o campanie de Google Search Ads pentru afacerea ta:

1. Acest Tip De Campanii Adwords Captează Intenția de Căutare

Reclamele pe Google sunt puternice deoarece reflectă intenția utilizatorului. Reclamele tale vor fi afișate persoanelor care caută în mod activ ceva ce tu vinzi. Astfel îți permit să valorifici nevoia sau dorința utilizatorului, transformând-o în comenzi sau contracte încheiate pentru afacerea ta.

Atenție însă, aceste reclame pot fi costisitoare în funcție de intenția și etapa în care se află utilizatorul în funnel (pâlnia de vânzare). De aceea este important să ai o strategie PPC bine gândită, care să includă optimizarea constantă a campaniilor Google Adwords, ținând în același timp costurile sub control.

2. Îți Aduc Rezultate Online sau Offline

Poate te gândești că vizitele pe site sunt importante, dar îți dorești mai mult. Ei bine, reclamele de căutare pot genera nu doar vizite pe site, ci și lead-uri, vânzări, apeluri telefonice și chiar vizite fizice în magazinul tău.

Deci, indiferent dacă scopul tău este să-ți faci promovare pe Google cu scopul creșterii notorietății brandului sau vrei să-ți crești vânzările online sau offline, reclamele plătite sunt cheia.

3. Te Ajută Să Țintește Publicul Ideal

Publicitatea tradițională încearcă să ajungă la cât mai mulți oameni, ceea ce poate duce la cheltuieli inutile.

În schimb, reclamele de căutare (search ads) permit o țintire mult mai precisă. Pe lângă cuvinte cheie, poți ținti clienți potențiali bazându-te pe date demografice, interese, intenție de cumpărare, semnale de pe site și date de remarketing.

4. Sunt Perfecte Indiferent De Marimea Bugetului

Cu campaniile de search, nu trebuie să cheltuiești zeci de mii de lei pe lună. Poți începe cu un buget mic și să-l mărești pe măsură ce vezi rezultatele dorite.

Îți poți seta bugete zilnice. Astfel menții controlul asupra cheltuielilor tale cu reclamele. Dacă vrei să mărești, să reduci cheltuielile sau chiar să oprești de tot reclamele, poți face acest lucru rapid și ușor.

campanii google ads

Google Ads are la bază sistemul pay-per-click (PPC), ceea ce înseamnă că plătești când utilizatorii interacționează cu reclamele tale. Procesul este simplu:

 1. Creezi o reclamă pentru un anumit cuvânt cheie
 2. Licitezi un anumit preț, spunandu-i lui Google cât de mult ești dispus să plătești pentru ca anunțul tău să apară unei persoane care caută acel cuvânt cheie
 3. Intri în licitația de reclame atunci când cineva caută acel cuvânt cheie pe Google
 4. În funcție de scorul de calitate și relevanța anunțului tău, Google determină ce anunț să afișeze pe prima poziție, pe a 2-a poziție etc., ocupând astfel pozițiile pe care le are stabilite pentru afișarea de reclame în pagina de Google Search.

Ca să faci o estimare de preț poți folosi Google Keyword Planner. Acesta îți va spune costul mediu per clic (CPC) pentru ca tu să știi ce volum de trafic poți atrage pe site-ul tău cu bugetul de publicitate pe care vrei să-l pui la bătaie.

Atenție însă: costurile variază în funcție de competitivitatea cuvântului cheie și de gradul de optimizare al reclamelor tale.

Iată ce îți recomand eu, ca specialist Google Ads: începe cu un buget mic și îl mărești pe măsură ce vezi rezultatele dorite.

Cum Creezi O Campanie De Căutare

Pentru a-ți seta o campanie Google Adwords pentru Search, intră în contul Google Ads navigând pe ads.google.com și dă click pe butonul Începeți acum (dacă nu ai cont creat) sau pe Conectați-vă (dacă ai deja cont la Google Ads).

login cont google ads

Te duci și dai clic pe butonul „+” și alegi Campaign (Campanie).

creare campanie google ads

Aici alegi Creează o campanie fară obiectiv – Apoi dai clic pe Search pentru a crea campania de Google Search Ads.

google ads pentru search

Seteaza campania

 • Decide ce buget zilnic vei avea.
 • Alege strategia de licitare. Poți începe de pildă cu Maximizarea conversiilor. După ce campania începe să cumuleze date poți modifica strategia de licitare pentru a obține mai multe conversii cu același cost
 • Setează aria geografică unde vrei să fie afișată reclama (orașe, județe, nivel național sau internațional)
 • Setează audiența și limba vorbită de utilizatorii care urmează să vadă reclamele tale atunci când caută pe Google.
 • Debifeaza opțiunea Display Network dacă vrei ca, reclamele tale să fie afișate doar în Google Search. Dacă lași bifată această opțiune, Google va arata reclamele tale în întreaga sa rețea de Display, ceea ce înseamnă un volum mai mare de trafic dar și costuri mai mari pentru afacerea ta.

Creează grupurile de anunț și anunțurile propriu-zise

creare grup anunturi google ads

Mai întâi stabilește tipul de Grup de anunț pe care dorești să-l creezi: Standard sau Dinamic. Adaugă cuvintele cheie pe care le țintești pentru campania ta de Google Search.

La pasul următor creează anunțul.

exemplu anunt campanie google search ads

Anunțul tău va fi format din: Titlu, descriere și un link (URL) – locul unde dorești să trimiți oamenii după ce dau clic pe reclama ta. Va trebui să scrii mai multe titluri și descrieri, pe care Google apoi le va combina atunci când le arată utilizatorilor, pentru ca anunțul afișat să fie cât mai relevant pentru căutarea lor.

Nu uita apoi de extensiile de anunț. Ele îți lungesc vizual anunțul tău, afișând pe lângă titlu și descriere și număr de telefon, locație, tipuri de produse sau servicii etc. Altfel spus, creând extensiile de anunț, reclama ta pe Google devine mai vizibilă; câștigi mai mult „real estate” pe Google.

optimizare-seo-bucuresti 1

Optimizarea Campaniilor Tale Google Search Ads

După ce ai lansat campania, următorul pas este optimizarea. Aici, la Cristinne, ne concentrăm pe ajustarea campaniilor tale până în cele mai mici detalii, pentru a maximiza ROI-ul.

Iată câteva sfaturi:

 1. Analizează Performanța Cuvintelor Cheie: Urmărește ce cuvinte cheie aduc cele mai bune rezultate și ajustează-ți licitațiile în consecință.
 2. Segmentarea Audienței: Folosește datele de remarketing și demografice pentru a ținti mai precis audiența ta.
 3. Monitorizează și Ajustează Bugetul: Fii flexibil cu bugetul tău și ajustează-l în funcție de performanța campaniei.

Exemple de Succes cu Google Search Ads

La Cristinne, am ajutat numeroase afaceri să-și crească vizibilitatea și vânzările prin Google Ads. De exemplu, un magazin online de îmbrăcăminte a văzut o creștere de 150% a traficului pe site și o creștere de 120% a vânzărilor în doar trei luni de campanie optimizată.

Cum Să Începi cu Google Ads?

Dacă ești nou în lumea Google Ads, începe cu un curs de Google Ads Search Certification. Acesta îți va oferi bazele necesare pentru a înțelege cum funcționează sistemul. De asemenea, poți apela la serviciile noastre de consultanță pentru a-ți ghida primii pași.

Concluzie

Google Search Ads poate fi un instrument puternic pentru a-ți crește afacerea online. Cu o strategie bine gândită și o execuție atentă, poți atinge audiența țintă și poți crește vânzările afacerii tale.

Specialiștii PPC de la Cristinne, sunt gata să te ajute să navighezi prin lumea complexă a publicității online și să-ți transformăm viziunea în realitate.

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica