Cea mai importanta pagina de pe blogul tau

cristina stoicaIeri am poposit pe un blog despre marketing. Exact ce ma interesa. Articole bine documentate si exemple personale.

Dupa ce am citit 2-3 articole, am simtit nevoia sa aflu mai multe despre persoana care se ascunde in spatele acelor randuri. Dar din pacate nu am reusit sa aflu nimic…

Cine esti tu?

Este atat de important, ca sa nu zic vital, sa ai o pagina cu cateva informatii despre tine, pe blogul tau. Tu esti special in felul tau. Permite-le oamenilor care iti citesc articolele sa cunoasca persoana cu care au de-a face.

In cadrul unui videoclip, aparand in fata camerei, oamenii vad cum arati, observa limbajul trupului, ticurile verbale si alte elemente.

Insa atunci cand totul este scris, singura modalitate prin care cititorii tai pot sa intre in culisele blogului si sa iti stranga mana este prin intermediul paginii pe care o creezi despre tine.

Daca iti mai aduci aminte, in 11 Sfaturi si trucuri, pentru un blog de succes iti spuneam care sunt avantajele pe care ti le ofera existenta unei astfel de pagini, pe blogul tau.

Astazi iti voi da un exemplu concret si real.

Sa facem cunostinta

Daca esti un cititor fidel al acestui blog sigur ti-o amintesti pe Costina din articolul [Mesaj de la cititori] Sfaturi catre o tanara mamica, pentru inceperea unei afaceri online.

Ea a intrat pe pagina cu detalii despre mine si si-a dat seama ca avem foarte multe lucruri in comun: suntem de aceeasi varsta, am facut ASE-ul in acelasi timp, doar ca am urmat facultati diferite, suntem amandoua casatorite si avem cate o fetita etc.

Toate aceste lucruri pe care le avem in comun au dus la crearea unei relatii de amicitie si acum ne trimitem adesea e-mailuri.

Ne plac oamenii cu care avem multe lucruri in comun. Si cu cat avem mai multe lucruri in comun cu o persoana cu atat subiectele de discutie sunt mai diverse. Prietenii nostri sunt persoane cu care avem lucruri in comun. De aceea ne simtim atat de bine in preajma lor.

Si daca tu nu ai cum sa cunosti detalii despre fiecare persoana care iti viziteaza site-ul, fii tu cel care face primul pas si se prezinta. Astfel ii oferi cititorului oportunitatea de a te contacta si a continua conversatia cu tine. In acest mod poti crea nu doar cititori fideli ci si prieteni vituali, pe care poti conta.

Spune-mi despre tine

Acum este randul tau. Ai o pagina despre tine, pe blogul tau?

Daca nu, acum este momentul potrivit sa iti creezi una.

Si apoi nu uita de mine. Da-mi un e-mail cu blogul tau, pentru ca sunt interesata sa aflu detalii despre tine. Pentru ca, nu trebuie sa uitam nici o clipa ca, in spatele oricarui blog, se afla o Persoana.

PS: daca ai un blog preferat care nu are o pagina cu detalii despre persoana care scrie pe el, fa-i un bine. Trimite-i acest articol pentru a intelege importanta crearii unei astfel de pagini.