cum sa economisesti bani

Cum Sa Economisesti Bani Lunar: 5 Trucuri Simple Si Eficiente

Timpul trece. Preturile cresc. Salariile raman la fel. Iar tu te intrebi cu deznadejde: Cum sa economisesti bani luna de luna? Este oare posibil asa ceva?

A economisi este uneori un vis greu de realizat pentru ca trebuie sa renunti la lucruri utile sau pe care ti le doresti foarte mult.

Insa asta nu inseamna ca este imposibil. Exista anumite trucuri la care poti apela ca sa eviti zile intregi de incordare pana la primirea salariului.

Iata 5 trucuri ce te vor invata cum sa economisesti bani luna de luna:

1. Nu plati cu cardul!

Pentru a putea avea controlul banilor in orice moment si a evita plata multor comisioane inutile alege sa platesti intotdeauna cash. Altfel, intr-una din zile, te vei trezi ca ti se arunca in fata o hartie pe care scrie „fonduri insuficiente”.

Mai este si o chestiune mentala: in momentul in care trebuie sa scoti efectiv banii din portofel, ii vei scoate mai greu, gandindu-te de doua ori la achizitia pe care vrei sa o faci.

Atunci cand platesti cu cardul, pur si simplu treci cardul prin aparat si gata. Nu poti percepe senzorial suma cheltuita. Asta te face sa renunti mai usor la sumele respective de bani.

2. Planifica bugetul lunar

Te-ai gandit vreodata de ce fiecare firma trebuie sa aiba neaparat un contabil?

Te-ai gandit vreodata de ce firmele mari si companiile au bugete alocate pentru fiecare departament, in care trebuie sa se incadreze?

Intotdeauna trebuie sa ai controlul banilor. Cum bine spune vorba:

„Daca tu nu controlezi banii, banii te vor controla pe tine”

Alege intelept. Atunci cand primesti bani, incepe mai intai prin scaderea banilor de rate, chirie, intretinere etc. Ceea ce ramane din suma totala imparte pe saptamani si zile si limiteaza cumparaturile la banii pe care-i ai.

3. Fa-ti o lista de cumparaturi si tine-te de ea!

Hai sa facem un mic exercitiu de imaginatie. Ia o foaie de hartie si un pix. Gandeste-te si raspunde in scris, cinstit si fara graba, la urmatoare intrebari:

  • Ce lucruri ai cumparat pana acum care s-au stricat/expirat in frigider sau in dulap si ai sfarsit prin a le arunca la gunoi?
  • Cat de des arunci mancare veche la gunoi?
  • Ce haine sau pantofi ti-ai cumparat si le-ai purtat doar o data sau niciodata?
  • Cate lucruri ti-ai cumparat gandindu-te ca iti vor fi de folos la un moment dat si nu le-ai folosit inca?

Gata lista?

Nu este important cat de multe ai trecut pe ea. Nu este importanta valoarea produselor nefolosite pe care le-ai achizitionat pana acum.

Ceea ce este important cu adevarat, este ca tu sa realizezi ca: cumperi in mod constant MAI MULT decat iti este NECESAR.

Hipermarketurile vor incerca sa te atraga cu tot felul de produse care nu iti sunt neaparat necesare.

Tot felul de promotii te vor imbia, de la intrarea in magazin pana la casa de marcat, pentru ca tu sa mai adaugi ceva de ultim moment atunci cand stai cumintel asteptandu-ti randul sa platesti.

Nu ceda. Limiteaza-te doar la ceea ce ai notat, oricat de tentanta ar fi oferta.

4. Evita imprumuturile

Aici ma refer atat la imprumuturile de la banci cat si la cele de la rude, prieteni si cunostinte.

La urmatorul salariu va trebui sa platesti si aceaste datorii, iar bugetul tau lunar va scadea simtitor.

Pentru a face fata situatiei vei fi nevoit sa te imprumuti din nou si astfel vei intra intr-un lant al slabiciunilor.

Imprumuturile reprezinta o cursa continua, in care poti intra usor, insa iti trebuie inteligenta si un control bun al banilor. Altfel, imprumuturile se pot transforma din prieteni in cel mai de temut dusman al tau.

Fereste-te de ele, iar daca e musai sa le folosesti, fii cu mare bagare de seama!

5. Controleaza-te!

Daca te plictisesti, esti stresat sau frustrat gaseste o alta ocupatie in afara de a cheltui bani la cumparaturi.productivitatemaxima

Ideea de shopping, chiar daca pare frumoasa si distractiva in filme, atunci cand ajungi la casa de marcat si trebuie sa scoti bani din buzunar, scenariul nu mai este la fel de placut.

Iar daca pentru moment nu-ti pasa, fiind cuprins de euforia cumparaturilor, la un moment dat iti va pasa, crede-ma! Gaura din buget se va simti clar inainte de urmatorul salariu.

In loc sa dai bani pe haine, daca tot vrei sa cheltuiesti, investeste in tine, in educatia ta. O carte este mult mai ieftina decat majoritatea obiectelor vestimentare si ascunde sfaturi considerate adevarate comori.

Iata 2 carti pe care ti le recomand: „De la idee la bani” – Napoleon Hill” sau „Dezvolta liderul din tine” – John C. Maxwell.

Daca iti pasa de educatia ta financiara citeste si:
cel mai bogat om din babilon george clasonda lovitura de ce acum e momentul sa faci bani din pasiunea ta gary vaynerchuktata bogat tata sarac robert t kiyosaki

Si nu uita: daca vrei sa inveti cu adevarat cum sa economisesti bani este necesar sa incepi schimbarea cu tine.

Schimba-ti gandirea! Accepta ideea ca sunt lucruri mai importante de facut in viata, iar banii reprezinta doar un mijloc prin care putem ajunge la unele dintre ele.

Exista si vor exista intotdeauna activitati, sentimente, oameni care nu se pot cumpara. Concentreaza-te pe acelea ca sa economisesti bani!

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica