3 idei de site-uri de membership pentru venituri pasive

Continuam seria de idei de venituri pasive. Vom vorbi in continuare de oportunitatile pe care ni le ofera site-urile de membership. Sunt putine site-uri de acest gen in Romania la ora actuala si cred ca exista un potential urias de dezvoltare a lor.

Iata ideile de venituri pasive la care iti propun sa reflectezi:

venituri pasive libertate financiara1. Training pentru crearea de videoclipuri

De cand cu Youtube-ul si alte site-uri care permit raspandirea videoclipurilor in mediul online, cu usurinta, oamenii urmaresc din ce in ce mai multe filmulete. In ziua de astazi, pentru a-ti face reclama video pe internet nu trebuie sa cheltuiesti o multime de bani. O reclama bine facuta, poate deveni virala pe internet si iti poate aduce sute sau chiar mii de clienti.

Insa, cati proprietari de afaceri mici si mijlocii stiu sa profite de aceasta oportunitate deloc costisitoare si sa-si faca reclama video in mediul online?

Cred ca ai inteles exact care este job-ul tau. Tu trebuie sa ii inveti pe membrii site-ului tau urmatoarele:

 • Cum sa filmeze si sa editeze videoclipurile
 • Cum sa creeze videoclipuri cu ajutorul programului Camtasia, care permite inregistrarea prezentarilor Power-Point si nu numai…
 • Ce elemente trebuie sa cuprinda in videoclipurile lor pentru ca el sa devina viral pe internet
 • Cum sa creeze videoclipuri in care sa prezinte produsele din oferta lor
 • Cum sa isi creeze o campanie de promovare cu ajutorul videoclipurilor

In acest sens vei crea un program de membership cu durata limitata de timp: sa zicem 3 luni; timp in care trebuie sa ii inveti pe membrii site-ului tau tot ce trebuie sa stie despre promovarea afacerii lor cu ajutorul videoclipurilor.

Si acum vom trece la ideea mea preferata, de site de membership:

2. Strategii de recrutare a afiliatilor

Nu e nici un secret faptul ca, a avea propria retea de afiliati este cea mai buna sursa de trafic, gratuita, pe care o poti obtine, pentru site-ul tau. Este sursa mea nr. 1 atunci cand vorbim de recrutarea de noi afiliati sau de vanzarea de produse. Si nu spun acest lucru, doar pentru faptul ca am experienta de 9 ani in afaceri de tip multilevel marketing si afiliere. Cei mai de succes antreprenori pe care ii cunosc, in mediul online, pun accent de asemenea, pe promovarea afacerilor cu ajutorul afilierii.

Iata ce poti face in cadrul site-ului tau de membership, folosind aceasta idee de venit pasiv:

 • Explica membrilor cum pot gasi alti afiliati
 • Prezinta in fiecare saptamana o noua metoda de recrutare a reprezentantilor de vanzari/a afiliatilor
 • Intocmeste o lista cu companii care pot recruta afiliati, in locul lor
 • Arata-le cum pot gasi managerul unei retea de afiliere, care sa faca toata treaba in loc lor
 • Prezinta-le diverse programe software care le pot face munca de recrutare si de administrare a afiliatilor existenti, mai usoara
 • Ofera-le scrisori de vanzare si strategii care sa creasca rata de conversie a persoanelor care intra in contact cu respectiva informatie, in afiliati.

La capitolul acesta am o gramada de idei. Dar ma opresc aici si te las pe tine sa continui aceasta lista.

3. Saptamana aceasta in Marketingul Online

Iata o alta idee de venit pasiv pentru care specialistii in marketingul online ar plati pentru a avea acces: o revista saptamanala cu noutatile aparute in marketingul online.

Poti intocmi o lista cu top 10 sau 20 de evenimente/stiri importante, petrecute cu o saptamana in urma, pe care sa o salvezi mai apoi in format PDF si pe care sa le-o inmanezi specialistilor in marketing pe internet, cu scopul de a le usura munca de cautare. Ei pot citi intreg PDF-ul in doar cateva minute, si acest lucru le va scuti timp pretios; timp pe care l-ar fi petrecut in mod sigur rasfoind zeci de pagini web.

In acest material poti face referire la:

 • Lansarile importante de produse, care au avut loc in mediul online
 • O lista cu stirile si descoperirile recente legate de marketingul pe internet
 • O enumerare cu cele mai populare postari de pe forumurile specializate in marketing
 • Reaminteste evenimentele care vor avea loc in perioada urmatoare.

Cel mai potrivit moment pentru a pune la dispozitia membrilor tai aceste informatii este: fie vineri ( este sfarsit de saptamana si fiecare specialist in marketingul online va putea sa se uite peste acele informatii si sa isi faca programul pentru saptamana urmatoare) fie luni, la prima ora dimineata.

Cum ti se par aceste idei de site-uri de membership? Citind aceste randuri, ce alte idei ti-au venit in minte?

Daca ti se par utile aceste randuri apasa LIKE pentru a le impartasi prietenilor tai.