Invata de la copilul tau, sa fii mai eficient. El este!

mai mult timp liberCand vine vorba de trucuri prin care poti sa iti imbunatatesti productivitatea, sa devii mai eficient, este suficient sa dai o cautare pe atotputernicul Google si vei gasi o gramada de astfel de sfaturi.

Dar daca ar fi sa alegi un singur lucru pe care sa il faci si care sa iti imbunatateasca semnificativ eficienta, care ar fi acela?

Simplu. Opreste-te din multi-tasking. Fa un singur lucru o data si nu te apuca de altul pana cand nu termini ce ai inceput deja.

Ti se intampla adesea sa incepi un lucru, apoi te apuci de altul fara a-l termina pe primul? Continuand astfel, pe parcursul zilei, risti sa te apuci de mai multe lucruri si sa nu termini mare parte dintre ele.

Incercarea de a face mai multe lucruri odata, in loc sa te ajute, mai rau te incetineste si creste probabilitatea aparitiei unor greseli.

Ajuns la finalul programului de lucru, faci o retrospectiva a intregii zile si constati cu surprindere ca nu ai facut cine stie ce, cu toate ca ai fost ocupat pana peste cap intreaga zi si te simti obosit.

In ceea ce priveste multitaskingul, poti invata de la copilul tau, care este maestru in a realiza un lucru pe rand.

Atunci cand sunt mici, bebelusii invata sa faca un lucru, apoi il repeta de suficient de multe ori pentru a deveni maestri la realizarea lui, dupa care trec la altceva. Mai intai invata sa se intoarca de pe fata pe spate, apoi invata sa mearga de-a busilea, dupa care se ridica in picioare si fac primii pasi, sa bata din palme si sa spuna primele cuvinte etc. Ei nu incearca sa faca toate acestea odata, ci pe rand.

Cum aplici acest truc in dezvoltarea afacerilor tale online?

Daca vrei sa iti creezi o mica avere online, intr-un timp scurt, probabil ca, te-ai gandit deja la varianta in care, in loc sa te ocupi de un singur site, ai putea sa iti creezi mai multe si sa le dezvolti pe toate in acelasi timp. Numai ca aceasta idee nu este neaparat cea mai buna.

Gandeste-te. Daca iei o decizie gresita cu un site, vei pune in practica acea decizie si pe celelalte site-uri si acest lucru, in loc sa te ajute, te va trage inapoi.

Cunosc aceasta greseala pentru ca am facut-o si eu.

Este mult mai indicat sa incepi cu un singur site, sa il dezvolti si dupa ce vezi ca totul merge asa cum ti-ai dorit sa iei acea „harta a succesulu”i si sa o aplici pentru crearea unor noi site-uri.

Am ascultat astazi o inregistrare audio in care un magician cu experienta spunea ca, trucurile de magie sunt posibile tocmai datorita faptului ca omul se poate concentra pe un singur lucru odata. Asadar, „harul” magicianului consta in a indrepta atentia omului asupra unui anumit lucru, in timp ce el realizeaza actul de „magie”.

Asadar, daca este sa retii un singur lucru din acest articol este: invata si fa un singur lucru odata. Incercarea de a pacali timpul, realizand mai multe lucruri in paralel, nu este nici pe de parte cea mai buna cale de a-ti creste eficienta.