Mai mult timp liber pentru tine si copiii tai

mai mult timp liberCu totii ne dorim mai mult timp liber: pentru a ne relaxa, pentru a ne bucura impreuna cu copiii nostri, dar oare cati dintre noi reusim sa facem asta?

In acest articol, vei afla cum poti sa iti organizezi activitatile in asa fel incat sa iti ramana mai mult timp, pentru a-l petrece asa cum iti doresti.

Iata 5 trucuri pentru a petrece mai mult timp cu copiii tai:

  1. Atunci cand iti scrii agenda cu programul pe care il ai de facut zilnic, include-i in program. Si ei sunt la fel de importanti ca oricare alta activitate pe care o ai de facut… daca nu chiar, cei mai importanti.
  2. Gaseste o cale de a-i include pe copii in activitatile pe care le ai de facut. De exemplu, daca trebuie sa te duci la cumparaturi, ia-i si pe ei cu tine.
  3. Mananca impreuna cu ei. Luati masa impreuna, intreaga familie, oricat de des este posibil. Este un mod placut si sanatos de a petrece mai mult timp cu cele mai importante persoane din viata ta.
  4. De cate ori mergeti cu masina, cantati impreuna sau jucati diverse jocuri distractive.
  5. Lasa de-o parte ce ai de facut atunci cand copilul tau vine acasa si dedica-i atentia ta pentru 10-15 minute. Nu trebuie sa ii dedici ore intregi. Aceste scurte momente sunt deosebit de importante pentru o relatie stransa parinte-copil.

Viata nu este facuta doar pentru a munci. Iar atunci cand vei ajunge la o anumita varsta si vei privi inapoi, asigura-te ca nu o vei face cu regret. Presara-ti zilele cu momente de relaxare si distractie si vei aduna o gramada de amintiri frumoase in albumul vietii tale.

4 actiuni care te ajuta sa te organizezi, pentru a avea mai mult timp liber:

  1. matricea organizarii timpuluiImparte lucrurile pe care le ai de facut, in fiecare zi, in 4 categorii. Ia o foaie de hartie si traseaza o cruce in mijlocul ei, pentru a o imparti in 4 si copleteaza cadranele create, ca in imaginea alaturata. Rezolva lucrurile astfel impartite, in ordinea prioritatilor.
  2. Elimina distractiile. Fa un lucru o data. Nu trece de la una la alta, fara a termina nimic. Altfel, la sfarsitul zilei vei constata ca nu ai rezolvat nimic desi ai inceput atatea si te-ai mentinut ocupat toata ziua.
  3. Verifica-ti e-mailul de maxim 2 ori pe zi. E-mailul este un mare consumator de timp. In acest scop, seteaza-l pentru a nu te notifica atunci cand primesti un mesaj nou.
  4. Da-ti telefoanele pe silentios, atunci cand lucrezi la ceva si nu vrei sa fii deranjat. Dupa ce termini, poti da telefon persoanelor care te-au contactat cat nu ai fost disponibil. Vei vedea c,a in felul acesta, vei fi mult mai productiv.

Aceste 9 sfaturi te vor ajuta sa te organizezi mai bine si drept urmare, iti va ramane mai mult timp pentru a-l petrece impreuna cu persoanele importante din viata ta.