De ce nu se inscriu prietenii in afacerea ta MLM?

afacere mlm inscriere prieteniSe aud clopote de nunta. Adi a decis in sfarsit, ca este momentul sa renunte la burlacie. Dar nu glumele uneori rautacioase ale prietenilor, insistenta apropiatilor sau mama sa care il batea tot timpul la cap ca este momentul sa isi intemeieze o familie, l-au determinat sa faca acest pas. Motivul este simplu: si-a gasit aleasa inimii lui.

Este usor sa vorbim despre altii, atunci cand nu suntem in situatia lor. Sarim adesea cu sfaturi care mai de care. Dar oare cate dintre aceste sfaturi le-am aplica, daca am fi in pielea acelor persoane? Si sa nu mai vorbim de insistenta…

Este ceva atat de nepotrivit atunci cand, cineva vine cu o parere pe care insista apoi sa o pui in aplicare pentru ca el este convins ca acea solutie iti va schimba viata. Serios? Daca este atat de convins de ce nu o pune chiar el in practica pe pielea sa?

Te intrebi ce legatura au toate acestea cu subiectul articolului nostru?

Foarte multe.

Daca ti s-a intaplat sa prezinti, oportunitatea de afacere a MLM-ului in care esti implicat, catorva cunostinte si prieteni ai tai si ei nu s-au inscris, poate ca te intrebi de ce nu au facut-o.

Este posibil ca o parte din apropiatii tai sa nu se fi bagat in afacere pentru ca s-au gandit ca tu, care esti sponsorul lor, te vei imbogati pe spinarea lor. Chiar daca ti se pare ciudat sa creada acest lucru, sa stii ca exista si persoane de acest fel.

Un alt motiv poate fi faptul ca le-ai zis de prea multe ori, adica… ai fost foarte insistent ( sau haide sa-i zicem perseverent, ca suna mai bine 🙂 ).

Numai ca, pentru a avea succesul dorit, trebuie sa te pui tot timpul in locul celui cu care vorbesti. Sa ii intelegi crezurile, dorintele si aspiratiile. Iar crezurile reprezinta niste limite, pe care fiecare dintre noi ni le stabilim si dincolo de care consideram ca se afla tot ceea ce numim imposibil.

Mergand pe aceasta idee, sa presupunem ca te duci sa ii prezinti oportunitatea MLM unui prieten care considera ca a munci inseamna: a avea un program de 8 ore, a se duce la lucru de la x ani pana cand iese la pensie ( la acelasi loc de munca, de preferat) si apoi sa incaseze pensia si sa traiasca linistit bucurandu-se de nepoti.

O sa ai surpriza ca, in momentul in care ii spui ca o sa aiba de dat telefoane, de stabilit intalniri si de facut prezentari de afacere si ca veniturile sale vor fi la inceput invers proportionale cu munca depusa ( va munci mai mult si va castiga mai putin decat ar merita), el sa se retraga un pic inapoi.

In momentul in care are aceasta reactie, nu trebuie sa insisti. Daca faci aceasta risti sa pierzi un prieten, care e mai valoros decat orice oportunitate de afacere. Afacerile vin si se duc, prietenii adevarati ii poti avea o viata.

Daca insisti si le tot spui prietenilor tai de fiecare data cand va vedeti de fenomenala ta afacere in care poti castiga intr-o luna cat altii intr-o viata, nu te mira daca, data viitoare cand ii suni sa iesiti in oras nu iti vor mai raspunde la telefon, sau atunci cand ii vei invita la tine la o cafea vor pretinde ca sunt ocupati.

Fiecare dintre noi accepta schimbarea in viata sa in anumite momente-cheie.

Chiar daca prietenul tau nu este inca pregatit sa faca acest pas si sa porneasca pe cont propriu o afacere de tip multi level marketing, nu lasa relatia dintre voi sa se raceasca gandindu-te ca, daca nu s-a implicat in afacere inseamna ca nu iti este prieten loial.

Ramai alaturi de el si atunci cand se iveste momentul oportun, adu-i aminte de oportunitatea pe care i-o propui. Daca vezi aceeasi reactie, schimba subiectul si continuati conversatia ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Atunci cand se va simti pregatit sa se inscrie intr-o firma de Network Marketing, prietenul tau va sti ca tu te ocupi de asa ceva si va veni sa iti ceara sfatul sau poate chiar se va inscrie in aceeasi afacere pe care i-ai propus-o tu cu ceva vreme in urma. Stiu ca asteptarea este grea, dar este solutia cea mai buna.

Daca indiferenta naste monstrii, insistenta poate distruge prietenii. Incearca sa nu alegi nici una dintre aceste doua extreme si vei avea succes in afacere si in acelasi timp te vei putea bucura alaturi de persoanele dragi tie.