O lectie de vanzari invatata in adolescenta

cum sa economisesc baniNu mai este de mult un secret faptul ca, cariera mea in firmele multi level marketing a inceput cu Avon. Cand am inceput, aveam doar 19 ani.

Privind in urma, cu bagajul de cunostinte pe care il am acum, imi dau seama ca am aplicat diverse strategii in activitatea mea de reprezentant de vanzari si mai apoi, de lider de echipa.

Chiar daca nu le numeam astfel, ci mai degraba “mici artificii pentru obtinerea unui castig mai mare”, aceste tactici si strategii m-au ajutat sa obtin vanzari mai mari si un profit mai bun.

Astazi iti voi povesti despre cum te poti alia cu concurentii tai directi pentru a castiga mai multi bani. Altfel spus, cu cei care lucreaza la aceeasi firma ca si tine.

De ce ii numesc concurenti pe ceilalti reprezentanti Avon?

Haide sa facem impreuna un exercitiu de imaginatie: Sa presupunem ca la locul de munca, intr-un birou exista 2 reprezentanti de vanzari. In cazul de fata, fiecare dintre reprezentantii de vanzari are clientii sai fideli.

Dar, in timp, fiecare dintre acesti doi reprezentanti va cauta sa “fure” clientii celuilalt pentru a putea strage o comanda mai mare si drept urmare, pentru a castiga mai multi bani.

De aceea spun ca, daca esti reprezentant de vanzari la Avon ( sau la o alta firma de MLM sau vanzari directe), vei considera pe toti ceilalti reprezentanti ca fiind concurentii tai, mai ales daca va “bateti” amandoi pe aceiasi clienti.

Si totusi, ce poti face pentru a castiga mai mult, fara a calca in picioare concurentul tau direct?

Foarte simplu. Aliaza-te cu el!

Daca firma de tip MLM la care esti, ofera discounturi la comenzi, care cresc odata cu valoarea comenzii plasate ( asa cum se intampla la Avon Cosmetics), intalneste-te si discuta cu “concurentul” tau si puneti-va de acord sa plasati la comun comanda.

Astfel, cu toate ca fiecare dintre voi va continua sa aiba acelasi numar de clienti si o valoare de comanda de aproximativ aceeasi marime, adunandu-le, va veti incadra la un discount mai mare si deci, fiecare dintre voi va obtine un castig mai mare, fara a fi nevoit sa strici relatiile de prietenie cu nici unul dintre colegii tai de birou.

Tu ce metode folosesti, pentru a-ti mari valoarea comenzii la firma MLM la care esti reprezentant?