Podcast 003: Atrage trafic pe site folosind Guest Post-urile

Atrage trafic pe site folosind Guest Post-urileGuest-post-urile reprezinta o metoda perfecta de a atrage trafic pe site-ul tau.

Iti recomand sa asculti cu atentie si sa pui in aplicare informatiile pe care ti le voi oferi in podcastul de astazi pentru a beneficia de toate avantajele pe care Guest-post-ingul ti le ofera.

Nu uita sa iei si un pix si o hartie. Vei avea nevoie de ele.

In Podcastul Cristinne nr. 3 vei afla:

 • Ce inseamna Guest-post?

 • Care sunt avantajele publicarii de Guest post-uri?

 • Regulile asociate Guest-post-urilor

 • Cat de des se practica acest tip de promovare in Romania?

 • Lista cu pasii pe care ii ai de urmat pentru a publica guest-post-uri

 Resurse utile mentionate in podcast:

PS: Ti-au folosit aceste informatii? Nu le tine doar pentru tine. Imparataseste-le cu prietenii tai, apasand pe butoanele de socializare din partea de jos. Iar daca ai de adus ceva in completarea lucrurilor pe care le-am spus in podcast, lasa te rog un comentariu.

 • Marcel 23/01/2014, 13:03

  Iti citesc cu interes materialele si chiar ma folosesc de informatiile din ele. Si ca dovada, am folosit guest-postinguri care contin link-ul:
  http://deieri-deazi.blogspot.ro/
  puse chiar pe blogul tau. ( Iti multumesc acum ca nu le-ai sters…)

 • John 07/02/2014, 15:09

  Poti publica un anumit Guestpost si pe blogul personal? Sau ramane doar la blogul care te accepta?

  • cristinne.ro 07/02/2014, 20:17

   Depinde cum te intelegi cu administratorul blogului respectiv. Unii iti permit ca, dupa un anumit timp de la publicarea guest-post-ului pe site-ul lor, sa il publici si pe site-ul tau. Altii nu sunt de acord si cer ca, articolul pe care il oferi drept guest post sa nu mai fi fost publicat altundeva si nici sa nu il mai publici pe viitor in alta parte.

 • Andreea 11/02/2014, 10:04

  Multumim pentru informatii. Cum este interpretat, de catre google, daca postezi pe blogurile tale? Guest post-ul, blogului A, pe blogul B, si B pe blogul C. Toate sunt inscrise, in acelasi cont de gw si toate au acelasi IP.

  • cristinne.ro 11/02/2014, 15:57

   Buna Andreea. Desi am studiat tot felul de tehnici SEO in ultimii 2-3 ani nu pretind ca sunt AS din acest punct de vedere. Totusi, din cunostintele mele stiu ca, este ok sa linkezi blogurile intre ele daca acestea au un subiect cat de cat comun. Adica, daca unul este de cosmetice si altul de electronice… deci nu au nici o legatura unul cu altul, Google nu vede bine aceasta asociere.

   Cat priveste strategia aceea cu reteaua de site-uri, care linkeaza unele spre altele in forma de roata (banuiesc ca intelegi la ce mai refer – fiecare site primeste un link de la altul din retea si trimite un link spre alt site din retea) nu cred ca mai functioneaza. Cu atat mai mult daca toate site-urile sunt sub acelasi IP.

   Google devine din ce in ce mai destept asa ca, in loc sa ne chinuim cu tot felul de tehnici SEO gri sau negre, haide sa oferim articole de calitate si sa facem o treaba cat mai buna pe fiecare din site-urile pe care le avem si Google va aprecia asta si ne va promova cu drag pe prima pagina, atata timp cat oferim valoare vizitatorilor nostrii.