Cum sa atragi trafic prin prezentari de tip PowerPoint

creste-trafic-site-300x239Intotdeauna am cautat alternative gratuite sau care costa foarte putin pentru site-ul meu. Si unele dintre cautarile mele m-au dus catre a afla cum pot aduce mai mult trafic pe site prin tehnici si strategii cat mai simple.

Din acest arsenal de tehnici si strategii, astazi vom vedea cum se poate atrage mai mult trafic pe site cu ajutorul unei unelte complet gratuite si la indemana tuturor, dar care este destul de putin folosita de catre bloggeri sau proprietari de site: prezentarile de tip powerpoint.

Nu ne oprim asupra tehnicilor propriu-zise de creatie a unei prezentari frumoase, asupra laturii artistice, ci vom vedea numai latura practica: de ce sa le ai in vedere, ce programe sa folosesti ca sa le creezi si pe ce canale sa folosesti prezentarile, pentru a aduce trafic pe site.

De ce sa folosesti prezentarile?

1. Prezentarea nu este de fapt “o prezentare”. TU esti prezentarea. Mai exact, prin intermediul prezentarii, iti expui personalitatea in fata oamenilor. Atunci cand iti expui personalitatea, fie si printr-o simpla prezentare pe ecranul unui computer, atragi mai multa atentie;

2. Prezentarile permit vizitatorului site-ului sa se conecteze la articol, prin intermediul principalului simt al omului, simtul vizual: “o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte”;

3. Sunt relativ usor si simplu de facut – doar pui cuvintele cheie in prezentare si imagini graitoare si nu e nevoie sa scrii o pagina intreaga (asa cum am facut eu, acum…);

4. Se pot folosi atat pentru a expune un subiect, o idee, o tema anume, o statistica, cat si pentru a-ti face reclama la produsele sau serviciile pe care le vinzi;

5. Daca le faci foarte bine, adaugand tranzitii, voce/sunet si animatii la ele, se pot raspandi in mod viral pe Internet.

Ce programe gratuite poti folosi ca sa creezi prezentari de tip powerpoint?

Pai, in primul rand, Powerpoint. Cine nu-l are, poate sa foloseasca si alte programe gratuite cum ar fi:

1. Open Office Impress
2. Kingsoft Office Presentation Free
3. Google Docs Presentations
4. Prezentit (acum inca se lucreaza la versiunea Alpha, asa ca deocamdata nu e disponibil)
5. Slidesnack
6. Keynote pentru cei ce folosesc computere Macintosh

Cum atragi trafic prin prezentari?

Cu cat prezentarile pe care le incorporezi pe site-ul tau sunt mai frumoase, mai interesante si mai relevante in ceea ce priveste informatiile, produsele sau serviciile pe care le cauta vizitatorul site-ului tau, cu atat sunt sanse mai mari sa le faca cunoscute si prietenilor, cunoscutilor, colegilor de munca sau altor oameni, posibil interesati de prezentarea respectiva.

Dar aceasta este doar o mica parte a traficului atras pe site! Cea mai mare parte a traficului provine din Social Media, unde prezentarea ta, poate profita de toate optiunile pe care Social Media le ofera: share, like, incorporarea prezentarii (pe un alt site) sau trimiterea prin e-mail.

Cele mai bune platforme prin care iti poti face cunoscute prezentarile, in Romania, sunt:

Alta modalitate de a-ti face cunoscute prezentarile si de a-ti aduce trafic pe site, sunt folosirea lor in conferinte virtuale facute prin intermediul unor platforme ca AnyMeeting, GoTo Meeting sau, mai nou, Google Hangouts.

Si ultima modalitate de a atrage trafic pe site – si una dintre cele mai puternice strategii -, este sa faci prezentarile live, in persoana, la diferite evenimente, seminarii si conferinte.

Departe de a fi doar o succesiune statica de imagini si text, prezentarile tale de tip powerpoint, pot include animatii, voce, muzica, sunete si link-uri. Ele sunt o sursa demna de luat in seama pentru aducerea de trafic pe site si ar trebui folosite cat mai mult.

Daca ai intrebari, completari sau comentarii, le astept cu placere! Iar daca ti-a placut articolul si ti-a fost de folos, un Like si un share sunt bine-venite…

Acest articol este un guest post scris de Georgescu Claudiu.

Claudiu G.Claudiu este freelancer si blogger. In mai 2012 incepe blogul delazero.biz in care scrie despre primii pasi in afaceri online, lucruri de baza pe care trebuie neaparat sa le stii daca vrei sa ai succes pe Internet. Pe acest blog gasiti o multime de tutoriale video, explicate si demonstrate pas cu pas, despre WordPress, web design, grafica web si Internet marketing.