promovare site pe googe

Promovare Site Pe Google In 2023: Strategii + Costuri

Știi senzația aceea când descoperi ceva nou și te gândești, ‘Cum de nu am știut de asta până acum?‘ Ei bine, asta simt mulți antreprenori când descoperă puterea reală a promovării online, mai ales în 2023.

Ca și tine, și eu am avut acele momente de ‘aha’, când am realizat că promovarea site-ului pe Google nu e doar o opțiune, ci o nevoie reală pentru orice afacere care vrea să prospere în era digitală.

Ai o afacere și vrei să o vezi înflorind online? Ești în locul potrivit. Aici, la Cristinne, ne pricepem să transformăm complexitatea SEO și Google Ads în strategii clare, eficiente și, mai ales, accesibile.

Promovarea site-ului pe Google în 2023 nu e doar despre a fi văzut, e despre a fi ales. E despre a te conecta cu clienții tăi într-un mod care contează cu adevărat.

Și dacă te întrebi ‘Cum fac să-mi promovez eficient site-ul pe Google?‘, ai ajuns exact unde trebuie. Aici, vei găsi răspunsuri, strategii care funcționează în prezent, și, cel mai important, vei înțelege cum să-ți optimizezi costurile cu promovarea pe Google și eforturile de marketing pentru a avea un impact maxim.

plan de promovare

1. Introducere: Importanța Promovării Online în 2023

Imaginează-ți că ai avut mereu în buzunar o cheie magică, dar nu ai știut niciodată ce se ascunde în spatele ușii pe care ea o deschide. Acesta este sentimentul care-i încearcă pe mulți antreprenori atunci când își dau seama de potențialul enorm al promovării online, pe care fie l-au trecut cu vederea, fie l-au tratat cu indiferență.

A fi vizibil pe Google, știm și eu și tu, nu este doar o alegere inteligentă, ci o componentă esențială pentru orice afacere care-și dorește să se dezvolte în peisajul digital actual.

Promovarea online a evoluat enorm în ultimii ani. Dacă în trecut era suficient să combini câteva tehnici de promovare offline cu cele online (să împarți câteva cărți de vizită și câteva afișe, pe care să ai trecut un site web și să rulezi o reclamă plătită), ca să înceapă telefonul să sune… acum e nevoie de strategii mult mai sofisticate.

Google își schimbă constant algoritmii, iar publicul devine tot mai selectiv. În 2023, nu mai e suficient să fii prezent online; trebuie să fii relevant, să te conectezi cu audiența ta și să oferi valoare reală.”

2. Merită să Promovez un Site pe Google?

Te-ai întrebat vreodată dacă merită să investești în promovarea website-ului tău pe Google?

Răspunsul scurt: absolut!

Într-o lume unde aproape toate căutările încep online, a fi vizibil pe Google nu e doar un avantaj, este o necesitate.

Gândește-te în felul următor: când cineva caută un produs sau serviciu pe care tu îl oferi, vrei să fii prima opțiune care îi apare.

Nu e doar despre a atrage trafic pe site-ul tău, e despre a atrage traficul potrivit – persoanele care sunt cu adevărat interesate de ceea ce oferi. Și asta, prietene, se traduce în mai multe vânzări și o afacere înfloritoare.”

3. Cum Promovez un Site pe Google?

Deci, ai decis că vrei să-ți promovezi site-ul pe Google.

Excelent! Dar cum faci asta?

Ei bine, există două strategii principale: Google Ads și optimizarea SEO.

Google Ads te ajută să apari în fața potențialilor clienți exact atunci când caută ceea ce oferi tu. Este rapid, este direct și, dacă e făcut corect, poate fi extrem de eficient.

Pe de altă parte, optimizarea SEO este o abordare pe termen lung. Se concentrează pe îmbunătățirea vizibilității site-ului tău în rezultatele organice de căutare. E despre a construi autoritate și a oferi conținut valoros care să răspundă nevoilor și întrebărilor audienței tale.

Ambele strategii sunt puternice, dar funcționează cel mai bine când sunt utilizate împreună. În secțiunile următoare, vom explora fiecare dintre aceste strategii în detaliu și vom vedea cum le poți folosi pentru a-ți propulsa afacerea în vârful clasamentelor Google.

crearea unui site web

4. Strategia 1: Optimizarea SEO

🔍 De ce este important să faci SEO pentru afacerea ta?

În lumea digitală de azi, SEO (Search Engine Optimization) nu e doar un „nice to have”, e un „must have”. De ce? Pentru că SEO e cheia care îți deschide ușa către primele pagini în Google.

Și să fim sinceri…

Când ai căutat ultima dată ceva pe Google, ai trecut de prima pagină? Probabil că nu.

🌟 Experiența mea cu SEO

În cei peste 15 ani de experiența în SEO, am văzut afaceri care au crescut exponențial doar pentru că au investit în SEO. Poate că, chiar tu, ai găsit acum, acest articol în urma unei căutări pe Google…

Asta este dovada clară că:

Un site bine optimizat este ca un magnet pentru clienți: îi atrage și îi convinge să rămână.

Iată doar 2 exemple de site-uri extrase din „arhiva noastră cu rezultate” care și-au îmbunătățit poziția în căutări și și-au crescut traficul organic, în urma campaniilor de optimizare desfășurate de specialiștii SEO de la Cristinne:

 • creșterea traficului de la 0 la peste 250 vizite organice pe zi, în mai puțin de 3 luni
trafic site
 • poziția 1 la căutarea produsului pe Google în feed-ul de produse organice afișat de Google + creșterea vizibilității produselor la nivelul întregului magazin online în Google Shopping cu 463%
servicii seo romania pozitie
crestere vizibilitate produse pe google

🔑 Sfaturi utile pentru optimizarea SEO

Sfaturi de mai jos sunt rezultatul experienței mele în domeniul SEO și reflectă cele mai bune practici pe care le-am observat și aplicat de-a lungul timpului:

 1. Alege cu grijă cuvintele cheie: Nu te grăbi să alegi doar termenii cei mai căutați. Secretul stă în a înțelege exact ce caută publicul tău țintă. Pune-te în locul lor. Caută ce caută ei pe motoarele de căutare, folosind cuvinte cheie care răspund nevoilor și întrebărilor lor specifice. Acest pas este vital pentru a atrage traficul potrivit pe site-ul tău.
 2. Conținutul contează… și mult!: Google adoră conținutul autentic și de valoare. Un articol bine documentat, scris clar și care aduce informații noi și relevante, va avea întotdeauna un impact major. Nu te limita la a scrie; creează conținut care educă, informează și captivează. Asta te va ajuta nu doar să te clasezi mai bine, dar și să construiești o relație cu vizitatorii tăi bazată pe încredere.
 3. Nu neglija partea tehnică: Detaliile tehnice ale site-ului tău sunt la fel de importante. De la viteza de încărcare la structura URL-urilor, fiecare aspect contează. Un site rapid, optimizat pentru mobil și ușor de navigat nu doar că îmbunătățește experiența utilizatorului, dar e și mai prietenos cu motoarele de căutare. Investește timp și resurse pentru a te asigura că site-ul tău funcționează fără cusur.

Iată doar 2 exemple de site-uri cărora le-am îmbunătățit viteza de încărcare, ca parte a procesului promovare prin SEO:

SITE-UL 1 – ÎNAINTE DE OPTIMIZARE

verificare viteza site

SITE-UL 1 – DUPĂ OPTIMIZARE

viteza incarcare site

SITE-UL 2 – ÎNAINTE DE OPTIMIZARE

viteza incarcare website

SITE-UL 2 – DUPĂ OPTIMIZARE

optimizare site web pentru motoarele de cautare

5. Strategia 2: Utilizarea Google Ads

🚀 Cum Transformă Google Ads Traficul în Vânzări

În cei peste 15 ani de când rulez campanii PPC pentru agenția noastră și pentru clienții noștri, am observat că Google Ads este un instrument incredibil de puternic, capabil să crească traficul și vânzările. Iată câteva păreri personale și statistici relevante.

Exemplul 1: Într-unul dintre proiectele noastre, am utilizat Google Ads pentru a promova produsele unui magazin online. În doar trei luni, campania a generat o creștere de 40% a traficului pe site și o creștere de 25% a vânzărilor. Acest lucru s-a datorat în mare parte targetării precise și mesajelor personalizate pe care Google Ads le permite.

Exemplul 2: Campaniile Shopping Ads pe care le avem active pentru un magazin de suplimente naturiste ne permit să afișam produsele pe care oamenii și le doresc fix în fereastra cu căutările Google, permițându-le oamenilor să acceseze produsul dorit cu un singur click.

(Reclamele plătite apar în secțiunea Sponsorizat.)

Cumparaturi Google

cumparaturi google anunt

Imagini Google

google images reclama platita

Statistică: În articolul său de pe DemandSage, Daniel Ruby menționează că „afacerile câștigă aproximativ 8 dolari pentru fiecare dolar cheltuit pe Google Ads.” Aceasta statistică indică un return on investment (ROI) impresionant, de 800% pentru afacerile care includ Google Ads în strategiile lor de marketing.

De ce Funcționează Google Ads?

 1. Targetare Precisă: Poți ajunge rapid la publicul tău țintă. Folosind cuvinte cheie specifice, poți să te asiguri că anunțurile tale sunt văzute de persoanele care caută exact ceea ce oferi tu.
 2. Flexibilitate Bugetară: Indiferent de mărimea afacerii tale, Google Ads îți oferă posibilitatea de a-ți controla bugetul investit în publicitate. Poți începe cu o sumă mică și să crești bugetul treptat, pe masură ce apar rezultatele.
 3. Măsurare și Optimizare: Cu Google Adwords, poți urmări exact ce funcționează și ce nu. Acest lucru îți permite să-ți optimizezi campaniile de promovare pentru a obține cele mai bune rezultate.

Concluzie Personală: Utilizarea Google Ads este ca și cum ai avea un megafon într-o piață aglomerată. Te asigură că vocea ta este auzită de către cei care sunt cu adevărat interesați de ceea ce ai de oferit. Este un instrument puternic, care, dacă este utilizat corect, poate transforma complet modul în care afacerea ta atrage și convertește clienții.

promovare google adwords

6. SEO sau Google Ads (fost AdWords)?

Când vine vorba de tehnicile de promovare a unui site pe Google, întrebarea pe care mulți antreprenori și-o pun este: „Optez pentru SEO sau Google Ads?”

Răspunsul nu e întotdeauna simplu, pentru că fiecare are avantajele și dezavantajele sale.

SEO (Search Engine Optimization) este procesul de optimizare a site-ului tău pentru a obține o pozitionare mai buna în rezultatele de căutare organice.

Avantajul major al optimizării SEO este că, odată ce ai obținut o poziție mai bună, traficul pe care îl primești este… GRATUIT.

Dar, trebuie să știi că SEO este o strategie pe termen lung. Rezultatele nu apar peste noapte și necesită un efort constant.

Pe de altă parte, Google Ads îți permite să apari imediat în partea de sus a paginilor de rezultate ale căutării, dar pentru asta plătești pentru fiecare clic primit.

Avantajul este că vezi rezultate imediate și poți ținti cu precizie publicul dorit. Dar, costurile pot crește rapid, mai ales în nișe competitive.

Decizia între SEO și Google Ads depinde de obiectivele tale specifice și de buget. Dacă vrei rezultate rapide și ai un buget pentru asta, Google Ads poate fi calea de urmat.

Dacă îți dorești o creștere organică pe termen lung și ești dispus să investești timp în crearea de conținut de calitate, atunci SEO este varianta ideală pentru tine.

servicii seo local

7. Strategia 3: Google Local SEO

Crearea Profilului pe Google My Business (GMB)

Google Local SEO reprezintă o componentă esențială pentru orice afacere care operează la nivel local. Primul pas în această strategie este crearea unui profil pe Google My Business (GMB). Acesta îți permite să controlezi modul în care afacerea ta apare pe Google Maps și în rezultatele locale de căutare.

Un profil GMB bine optimizat include:

 • Informații complete și actualizate: Asigură-te că adresa, numărul de telefon și orele de funcționare sunt corecte și actualizate.
 • Descriere atractivă: O descriere scurtă, dar cuprinzătoare, care evidențiază unicitatea produselor/serviciilor tale.
 • Fotografii de calitate: Imagini cu produsele, serviciile sau locația afacerii tale pot crește gradul de încredere al clienților.

Importanța Review-urilor

Review-urile sunt vitale pentru o promovare locală optimă a afacerii tale. Ele nu doar că îmbunătățesc vizibilitatea afacerii tale în căutările din orașul/localitatea ta, dar oferă și încredere potențialilor clienți. Încurajează clienții mulțumiți să lase recenzii pozitive și răspunde prompt și profesional la orice feedback.

Beneficiile Google Local SEO

 • Vizibilitate îmbunătățită: Afacerea ta apare în topul rezultatelor locale, ceea ce este crucial pentru atragerea clienților din zona ta.
 • Credibilitate sporită: Review-urile pozitive construiesc încredere și autenticitate.
 • Conexiune locală: Te conectează direct cu comunitatea locală, ceea ce este esențial pentru afacerile care depind de clienții din apropiere.

Prin urmare, Google Local SEO nu este doar o strategie suplimentară, ci o componentă cheie pentru succesul online al afacerilor locale… și nu numai.

metode de promovare a unei afaceri

8. Cât costă promovarea unui site pe Google

Costurile de promovare a unui site pe Google variază în funcție de strategia aleasă: SEO sau Google Ads.

Costurile cu SEO sunt mai greu de cuantificat, deoarece implică mai multe aspecte: cercetarea cuvintelor cheie, crearea de conținut, optimizarea tehnică a site-ului și construirea de backlink-uri. Deși nu plătești direct pentru clicuri, cum se întâmplă în cazul promovării prin Adwords, SEO necesită un efort constant și, adesea, investiții serioase în servicii de optimizare profesionale.

Google Ads, pe de altă parte, are un model de cost clar: plătești pentru fiecare clic pe anunțul tău. Prețul pe clic pe care-l vei plăti pentru promovarea afacerii tale, variază în funcție de cât de competitive sunt cuvintele cheie pe care le țintești, dar și în funcție de calitatea anunțului tău (modul cum sună descrierea anunțului tău și dacă ea corespunde nevoii/dorinței segmentului tău de piață țintă).

În medie, prețul plătit per clic poate varia de la câțiva zeci de bani la câteva zeci de lei pe clic, în funcție de nișa ta de piață.

Pentru a aloca eficient bugetul, este important să îți cunoști bine publicul țintă și obiectivele.

Dacă bugetul tău este limitat, începe cu SEO și construiește o bază solidă pentru site-ul tău. Pe măsură ce afacerea ta crește, poți începe să experimentezi cu Google Ads pentru a obține rezultate mai rapide și a testa diferite abordări de marketing.

9. Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre promovarea site-ului pe Google

Unde văd câți bani am cheltuit cu campania mea de promovare pe Google Ads?

Pentru a vedea cât ai cheltuit cu campania ta de promovare pe Google, accesează contul tău Google Ads. Aici, în tab-ul „Campanii”, vei găsi un sumar al cheltuielilor, precum și detalii despre bugetul zilnic, costul total și performanța fiecărei campanii.

Când pot opri o campanie de promovare Google Ads?

Poți opri campania de promovare pe Google pe care ai creat-o oricând dorești tu. Este recomandat să monitorizezi performanța reclamelor pe care le faci site-ului tău și să faci ajustări dacă este necesar. Dacă nu obții rezultatele dorite sau ți s-a terminat bugetul, poți opri campania direct din contul tău Google Ads.

Cum pot să optimizez costurile cu promovarea site-ului meu pe Google?

Pentru a optimiza costurile cu promovarea pe Google, urmează acești pași:
Țintește cuvinte cheie relevante: Alege cuvinte cheie specifice, relevante pentru afacerea ta, care au un cost per clic mai mic.
Creează anunțuri atractive: Anunțurile bine scrise pot îmbunătăți rata de clic (CTR), ceea ce poate reduce costul per clic.
Folosește targeting geografic: Concentrează-ți campaniile pe zonele unde clienții tăi sunt mai activi.
Monitorizează și ajustează: Analizează performanța campaniilor și fă ajustări acolo unde este necesar pentru a maximiza ROI-ul.

10. Concluzie

Promovarea site-ului pe Google în 2023 este esențială pentru succesul oricărei afaceri online. Fie că alegi SEO pentru o creștere organică pe termen lung sau Google Ads pentru rezultate rapide, ambele strategii au rolul lor într-o campanie de marketing eficientă.

Reține că fiecare afacere este unică, iar strategia de promovare trebuie să fie adaptată nevoilor și obiectivelor specifice afacerii tale.

Dacă simți că ai nevoie de ajutor cu promovarea online a afacerii tale, Cristinne este aici pentru tine. Contactează-ne pentru servicii personalizate de promovare online. Împreună putem să ducem afacerea ta la următorul nivel în 2023!🚀🌟

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica