campanii google adwords

Totul Despre Campaniile Google Adwords De Remarketing

Ești antreprenor și vrei să-ți duci afacerea la următorul nivel?

Ai auzit de campaniile de Google AdWords de remarketing, dar nu ești sigur cum funcționează sau cum te pot ajuta?

Dacă ai un business în București sau într-un alt oraș mare din România, ai ajuns în locul potrivit. La Cristinne, suntem experți în a transforma vizitatorii site-ului sau magazinului tău online în clienți fideli.

Hai să vedem împreună ce este remarketingul și cum te poate ajuta acest tip de campanie Google Ads să-ți crești afacerea.

google ads remarketing

Ce Este Retargeting-ul și De Ce E Important pentru Afacerea Ta?

Retargeting-ul, cunoscut și ca remarketing, e o strategie de marketing digital care te ajută să te reconectezi cu persoanele care au vizitat deja site-ul tău. Practic, e ca și cum ai spune: „Hei, încă suntem aici și avem exact ce-ți trebuie!”

🎯 Cum Funcționează Retargeting-ul?

Să zicem că cineva intră pe site-ul tău, se uită la produse, dar pleacă fără să cumpere. Aici intervine magia retargeting-ului. Folosind campanii Google AdWords de retargeting, putem plasa anunțuri țintite care să apară în alte locuri pe internet, atrăgând vizitatorul înapoi la tine pe site. E ca și cum ai avea un mic asistent virtual care îi reamintește potențialului client iar și iar de afacerea ta.

Cum se întâmplă asta?

Simplu! Când un vizitator intră pe site-ul tău, un cod mic (numit pixel) se adaugă în browserul lui.

Acest pixel permite reclamelor tale să-l urmărească peste tot pe internet, inclusiv pe Google, YouTube, Gmail și diverse alte site-uri partenere.

Practic, în felul acesta îți faci vizitatorii să-și aducă aminte de tine vizitatorii, chiar și după ce au părăsit site-ul tău.

promovare google ads pret

De Ce Este Retargetingul Eficient?

 1. Crește Recunoașterea Brandului: Cu cât cineva vede mai des brandul tău, cu atât e mai probabil să-și amintească mai ușor de afacerea ta și să cumpere de la tine.
  • Mai mult, un sondaj realizat arată că 75% dintre consumatorii care au luat parte la el spun că observă atunci când sunt retargetati. Asta înseamnă că, campaniile tale de Google Remarketing nu trec neobservate.
 2. Urmarește Persoanele Deja Interesate: Vorbim despre oameni care deja au vizitat site-ul tău. Deci, sunt mai aproape de a face o achiziție.
  • Conform unui alt studiu, CTR-ul mediu al unei campanii de Google Ads Search este de 0,07%. Campaniile de Retargeting au un CTR de 0,7%, deci de 10 ORI MAI MARE!
  • Iar oamenii care dau click pe o campanie de retargeting au cu 70% mai multe șanse să devină clienți.
 3. Personalizare: Poți arăta reclame diferite în funcție de paginile cu serviciile sau produsele pe care le-au vizitat pe site-ul tău.
  • Spre exemplu daca o persoană adaugă produsele în coș dar părăsește site-ul înainte de finalizarea comenzii îi poți afișa o reclamă cu un cupon de reducere sau transport gratuit ca să-l convingi să revină pe site și să trimită comanda.
 4. Remarketingul Costa Mai Puțin Decât Alte Campanii Google Adwords: sunt o „armă” eficientă pentru proprietarii de afaceri.
  • Un studiu făcut relativ recent arată că, dacă vrei să ajungi la 1000 oameni cu reclama ta, și alegi să faci o campanie de Remarketing, te va costa cu 32$ mai puțin decât dacă ai face o campanie de Google Ads Display standard.

Tipuri de Campanii de Retargeting

 • Retargeting Standard: Arată reclame persoanelor care au vizitat site-ul tău.
 • Retargeting pe Listă: Folosește liste de email-uri pentru a ținti clienți existenți sau potențiali.
 • Retargeting dinamic: Arată produse sau servicii specifice pe care vizitatorii le-au văzut pe site-ul tău.
 • Retargeting pentru căutări: Țintește persoane care au căutat produse sau servicii similare cu ale tale (poate chiar pe ale competitorilor tai 😉).

🤔 Gândește-te la asta: Dacă ai o afacere fizică și vrei să crești online sau ai deja un site care merge bine, dar vrei mai mulți clienți, retargetingul poate fi cheia succesului tău.

strategie de marketing

Cum Să Implementezi Retargetingul în Strategia Ta de Marketing?

Acum că ai înțeles ce este retargetingul și de ce e atât de valoros, hai să vedem cum îl poți folosi pentru a-ți crește afacerea.

Pasul 1: Stabilește-ți Obiectivele

Înainte de orice, e important să știi ce vrei să obții. Vrei mai multe vânzări? Să crești notorietatea brandului? Să generezi lead-uri? Obiectivele tale vor ghida întreaga campanie de retargeting.

Pasul 2: Intră în cont sau creează-ți un cont pe Google Ads (dacă nu ai deja unul)

Intră în platforma Google Adwords și copiază tagul pe care Google ți-l oferă. Apoi du-te și instalează-l pe toate paginile site-ului tău. Astfel, Google va începe să colecteze date despre vizitatorii site-ului sau magazinului tău online.

Pasul 2: Alege Tipul de Campanie de Retargeting

După cum am discutat, există mai multe tipuri de campanii de retargeting. Alege tipul care se potrivește cel mai bine cu obiectivele și publicul tău.

Pasul 3: Creează Reclame Atractive

Reclamele tale trebuie să fie captivante și relevante pentru publicul tău. Folosește imagini de calitate și un mesaj clar care să rezolve o problemă sau să răspundă unei nevoi pe care publicul tău o are.

Pasul 4: Monitorizează și Ajustează

După lansarea campaniei, este foarte important să monitorizezi performanța și să faci ajustări acolo unde e nevoie. Analizează ce funcționează și ce nu, și optimizează campania pentru a obține cele mai bune rezultate.

Beneficiile Campaniilor Google Adwords de Remarketing pentru Afacerea Ta

 1. Eficiență din punct de vedere al costurilor: Dacă ar fi să facem o medie, costul per click mediu pentru o campanie Google Search plătită este de 2-3$. La polul opus, costul campaniei de remarketing este între 0,25-0,6$.
 2. Relevanță mare: Reclamele sunt țintite, ceea ce înseamnă că sunt mai relevante pentru publicul tău.
 3. Mai multe conversii: Retargetingul aduce adesea o rată de conversie mai mare, deoarece țintește persoane care au arătat deja interes pentru produsele sau serviciile tale.
 4. Arie de acoperire mai mare: Campanii de retargeting poți face și prin Facebook Ads, în mod asemănător: instalezi pixelul Facebook și apoi vizitatorii văd reclamele tale pe Facebook, Instagram și site-urile/aplicațiile partenere. Diferența este că, rețeaua Google Display este mult mult mai mare.
  • Google Adwords Display Network include 2 milioane de site-urile la nivel global și prin intermediul ei poți ajunge la 90% din utilizatorii de internet. La polul opus, folosind Facebook Ads, poți ajunge la doar 27% din utilizatorii de internet.
 5. Grad de personalizare ridicat. Campaniile de Google Adwords pentru remarketing îți permit să setezi ca, reclamele tale să fie afișate doar pe acele site-uri care sunt relevante pentru publicul tău țintă.
  • Exemplu: pentru un magazin online care vinde haine pentru bebeluși, poți alege să afișezi reclamele tale doar pe site-uri dedicate mămici, sau poți afișa reclamele doar părinților cu copii mici.
 6. Are interfață prietenoasă: Google Display Ad Builder îți permite să alegi textul, pozele, să încarci logo-ul afacerii tale cu doar câteva clicuri. Astfel, poți crea anunțuri personalizate pentru campaniile tale de remarketing, fără să fii specialist în design.
google display network

Cum Să Măsori Succesul Campaniilor Tale de Retargeting?

🎯 Evaluarea Performanței: Cheia Creării Unei Campanii Publicitare De Succes

Pentru a te asigura că investiția ta în retargeting aduce rezultatele dorite, e esențial să urmărești și să analizezi performanța campaniilor. Doar așa te poți asigura că, vei avea campanii Google Ads profitabile.

Iată câțiva indicatori cheie care-ți vor spune cât de performantă este campania ta de remarketing:

 1. Rata de Click-Through (CTR): Măsoară cât de eficiente sunt reclamele tale în a atrage click-uri.
 2. Costul Pe Click (CPC): Ajută la înțelegerea eficienței costurilor pentru fiecare click primit.
 3. Rata de Conversie: Arată procentul de vizitatori care au efectuat acțiunea dorită după ce au dat click pe reclama ta.
 4. Return on Investment (ROI): Calculează profitul obținut în raport cu costurile campaniei.

Pentru a acumula statistici relevante pe care sa le utilizezi in scopul optimizarii campaniei tale Google Ads de Remarketing, conecteaza Google Ads cu Google Analytics. Astfel, poti vedea rapoarte demografice detaliate cu audienta ta si modul cum interactioneaza cu site-ul tau.

Testează și Învață

Nu există o formulă magică pentru succesul în retargeting. E important să testezi diferite abordări și să înveți din fiecare campanie. Experimentează cu diferite mesaje, imagini și segmentări ale publicului pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru afacerea ta.

Întrebări Frecvente Despre Campaniile De Remaketing

Cât de des ar trebui să apară reclamele unei persoane?

Ideal este să vrei să fii prezent, dar nu agresiv. Un echilibru bun poate fi atins prin limitarea frecvenței afișărilor reclamelor tale. Astfel nici un pari disperat să faci vânzarea și faci și economii la bugetul de marketing.

Pot face retargeting pe toate platformele?

Majoritatea platformelor de publicitate online oferă opțiuni de retargeting, inclusiv Facebook și Instagram.

Este remarketingul potrivit pentru orice tip de afacere?

Da, remarketingul poate fi adaptat pentru aproape orice tip de afacere, indiferent de dimensiune sau industrie.

Concluzie: De Ce Retargetingul Nu Ar Trebui Ignorat

Remarketingul este o unealtă puternică în arsenalul tău de marketing digital. Te ajută să rămâi conectat cu publicul tău și să transformi vizitatorii interesați în clienți fideli.

Cu o strategie bine pusă la punct și cu ajutorul experților de la Cristinne, poți maximiza eficiența campaniilor tale de retargeting. Iată 3 motive să ne alegi:

 1. Expertiză: Avem peste 15 ani de experiență în administrarea campaniilor Google Ads și în optimizarea lor pentru performanță maximă.
 2. Personalizare: Fiecare campanie e unică. Ne concentrăm pe nevoile și obiectivele specifice ale afacerii tale.
 3. Rezultate: Nu doar promitem, ci și livrăm. Vei vedea o creștere a traficului și a conversiilor.

🌟 Ești gata să-ți transformi vizitatorii în clienți fideli? Hai să vorbim despre cum putem face asta împreună!

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica