servicii google adwords

Cât Costă Serviciile Google AdWords în 2023?

Vrei să începi să faci reclamă plătită afacerii tale?

Te întrebi cât costă serviciile Google AdWords în 2023, ca să știi la ce costuri să te aștepți?

Ei bine, ai ajuns exact unde trebuie.

În calitate de specialist în Google Ads cu peste 15 ani experiență în crearea și administrarea de reclame PPC, am analizat și optimizat nenumărate campanii. Și sunt aici azi, să îți împărtășesc din cunoștințele și experiența mea.

Împreună, vom trece în revistă nu doar costurile, ci și modul în care poți obține maxim de valoare pentru fiecare leu investit în publicitatea ta online.

În acest articol îți voi dezvălui costurile reale și factorii care le influențează. Hai să descoperim împreună cum îți poți crește afacerea eficient folosind servicii Google Ads.

Mai întâi, lasă-mă să-ți ofer răspunsul scurt la întrebarea care te apasă:

Cât Costă Serviciile Google AdWords în 2023?

În general, costurile pentru serviciile Google Ads gestionate de agenții din România variază semnificativ, de la aproximativ 1.000 RON până la 5.000 RON pe lună, în funcție de complexitatea campaniei și de bugetul de publicitate. Aceste costuri pot include taxe pentru setup (între câteva sute și câteva mii de lei), crearea campaniilor, gestionarea lunară și optimizarea lor, alături de alte servicii specifice fiecărei agenții.

1. Factori Care Influențează Costurile Serviciilor Google AdWords

Ca antreprenor, știu că fiecare leu investit în publicitate contează. Așadar, să ne uităm la cei mai importanți factori care influențează costurile serviciilor Google Adwords.

De la dimensiunea afacerii tale până la bugetul alocat pentru publicitate, fiecare detaliu contează. Voi împărtăși cu tine cum acești factori pot modela strategia ta de AdWords și, implicit, investiția necesară.

Dimensiunea Afacerii Și Bugetul de Publicitate

Dimensiunea afacerii tale influențează în mod direct bugetul pe care îl poți aloca pentru Google Ads.

O companie mare poate avea un buget mai generos și, prin urmare, posibilități mai ample de a testa diverse strategii de publicitate.

În contrast, o afacere mică sau în fază de startup va avea un buget mai restrâns, necesitând o abordare mai concentrată și eficientă a cheltuielilor publicitare.

Expertiza Și Serviciile Oferite De Agenție

Nivelul de expertiză și gama de servicii oferite de agenția de Google Ads sunt, de asemenea, factori cheie.

O agenție cu experiență vastă, care oferă o gamă largă de servicii – de la întocmirea listelor cu cuvinte cheie și optimizarea anunțurilor, până la design-ul landing page-urilor (paginilor de prezentare) și analiza performanței – poate percepe tarife mai ridicate.

Aceste servicii suplimentare aduc o valoare adăugată campaniilor tale, ajutandu-te să cheltuiești bugetul dedicat reclamelor într-un mod mai eficient, dar implică și costuri suplimentare.

Alegerea Strategiei Corecte Pentru Afacerea Ta

Alegerea strategiei corecte pentru afacerea ta joacă un rol important.

O abordare personalizată, care ține cont de:

 • specificul afacerii tale,
 • obiectivele de marketing și
 • publicul țintă,

poate maximiza ROI-ul (Return on Investment) campaniei tale de Google Ads.

Acest lucru implică o analiză atentă și o colaborare strânsă cu agenția de Google Ads, pentru a te asigura că investiția ta în publicitate online este cheltuită inteligent.

În continuare, vom vedea cum afectează complexitatea campaniilor, costul final al serviciilor PPC.

servicii google ads

2. Complexitatea Campaniei: Un Factor Cheie

Complexitatea campaniei create este un factor crucial în determinarea costului final pe care-l vei plăti.

De ce spun asta?

Ei bine, pentru că, o campanie simplă, focalizată doar pe căutare (Google Search Ads), va necesita mai puține resurse decât o campanie complexă, care include remarketing, display ads sau utilizarea mai multor platforme publicitare.

Fiecare element adăugat crește timpul dedicat pentru crearea reclamelor și expertiza necesară pentru gestionarea eficientă a campaniei, influențând astfel costul final al serviciilor.

Haide să vedem care sunt elementele unei campanii Google Ads care influențează, în general, atât complexitatea, cât și bugetul necesar pentru o gestionare eficientă.

Simplu Sau Complex: Ce Tip De Campanie Ai?

Înainte de toate, este important să înțelegi natura campaniei tale.

O campanie simplă, cum ar fi cea concentrată exclusiv pe căutare, va necesita mai puțin timp și resurse.

Pe de altă parte, adăugarea de elemente precum remarketing-ul, Display Ads, sau campanii pe mai multe platforme (de exemplu, combinarea Google Ads cu Facebook Ads și cu TikTok Ads), mărește complexitatea și, implicit, costul serviciilor.

Timp Și Expertiză

Campaniile complexe necesită mai mult timp pentru analiză, planificare, implementare și monitorizare.

De asemenea, ele necesită un nivel mai ridicat de expertiză și cunoștințe specializate.

Agențiile cu care au specialiști Google Ads cu mulți ani de experiență, pot solicita tarife mai ridicate, dar aduc și o valoare mai mare campaniei tale.

Personalizarea Campaniei

Personalizarea campaniei în funcție de obiectivele specifice ale afacerii tale este un alt aspect cheie.

Campaniile personalizate, care țintesc cu precizie publicul tău și se aliniază cu obiectivele tale de marketing, pot necesita cercetare suplimentară și teste A/B pentru a determina ce funcționează cel mai bine.

Acest nivel de detaliere și atenție la personalizare se reflectă în costul serviciilor.

Alegerea Canalelor Și A Formatelor de Anunțuri

Alegerea canalelor și formatelor de anunțuri potrivite pentru campania ta este esențială. Fiecare canal (cum ar fi Google Search, Display, YouTube sau chiar anunțurile locale) și format de anunț (text, grafică, video) are particularitățile sale.

Experții Google Ads care cunosc „ca-n palmă” toate opțiunile pe care platforma Google Ads le oferă și cum anume își poate pune amprenta fiecare opțiune din platformă, asupra eficienței campaniei, îți pot pune la punct o strategie personalizată, care în final să se traducă în rezultate mai bune.

Totuși, acest lucru, cel mai probabil, va implica și costuri mai ridicate.

Evaluarea Și Optimizarea Continuă

Evaluarea și optimizarea campaniei trebuie făcute în mod continuu. La gradul de concurență care există în toate domeniile de activitate, în acest moment, să faci „o data și gata”, nu mai este suficient.

După creare, campaniile Google Ads necesită monitorizare constantă, testare și ajustări pentru a maximiza eficiența cheltuielilor cu publicitatea.

Expertiza necesară pentru aceste activități se adaugă la abonamentul lunar cu serviciile Google Adwords, pe care agenția sau freelancerul ți le prestează.

În următoarea secțiune, vom discuta despre gama de servicii pe care agențiile de Google Ads le oferă și cum acestea se reflectă în structura de prețuri finală.

reclame platite

3. Gama de Servicii Oferite de Agențiile Pay-Per-Click

Nu toate agențiile de marketing digital oferă același set de servicii.

Acesta este un factor important de luat în calcul atunci când evaluezi costurile. Hai sa vedem cum pot influența prețul și valoarea pe care o primești, diferitele tipuri de servicii.

Variația Serviciilor Oferite

Unele agenții se concentrează strict pe aspecte specifice ale campaniilor Google Ads, cum ar fi configurarea și administrarea campaniilor de căutare.

Altele oferă un pachet complet de servicii, incluzând căutarea și întocmirea listelor de cuvinte cheie, scrierea și designul anunțurilor, optimizarea landing page-urilor și analiza performanței.

Agențiile care oferă un spectru mai larg de servicii pot percepe mai mult, dar pot aduce, de asemenea, o valoare adăugată semnificativă campaniei tale. De asemenea, faptul că aceeași echipă prestează mai multe tipuri de servicii PPC, face ca:

 • între campaniile tale de marketing să existe o anumită coerență,
 • să fie respectate aceleași reguli și
 • toate să se îmbine asemănător pieselor unui puzzle,

pentru a genera:

 • vizibilitate sporită,
 • vânzări mai mari și
 • clienți care revin iar și iar cu drag și te recomandă.

Specializare Și Expertiză

Agențiile care sunt specializate pe rularea reclamelor pe anumite platforme, sau care au obținut rezultate foarte bune pentru firme dintr-un anumit domeniu de activitate pot solicita tarife mai mari.

De exemplu, o agenție care se specializează în campanii complexe de remarketing sau în optimizarea pentru conversii ar putea percepe mai mult datorită expertizei și rezultatelor precise pe care le pot oferi.

Servicii Suplimentare

Fii atent și la serviciile suplimentare care pot adăuga valoare campaniei tale. Acestea pot include:

 • analiza competitorilor
 • consultanță strategică
 • optimizare SEO, sau
 • rapoarte detaliate.

Deși aceste servicii cresc costul total, ele sunt utile pentru succesul pe termen lung al campaniilor tale de publicitate.

Transparență și Comunicare

Alege o agenție care oferă transparență în privința serviciilor furnizate și a costurilor asociate.

O bună comunicare este un aspect esențial, pentru ca tu să poți avea o colaborare pe termen lung cu agenția respectivă.

Agențiile de marketing online care îți pot explica clar ce servicii oferă, cum vor impacta aceste servicii campania ta și la ce rezultate te poți aștepta, sunt adesea cele care oferă cea mai bună valoare.

Atenție La Raportul Calitate-Preț

În concluzie, cel mai important este să găsești un echilibru între cost și valoarea adăugată.

Agențiile mai scumpe pot oferi servicii de calitate superioară, dar și rezultate mai bune. Cel mai important este ca tu să te asiguri că serviciile lor se aliniază cu obiectivele și bugetul tău.

În secțiunea următoare, vom discuta despre structura de prețuri și despre cum să alegi dintre diferitele modele de tarifare pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și bugetului de care dispui.

promovare google ads pret

4. Structura Prețurilor: Ce Trebuie Să Știi

Înțelegerea tipurilor de pachete de servicii Google Ads existente pe piață, te ajută să iei decizii înțelepte.

Hai să vedem cum pot diferitele modele de tarifare să influențeze bugetul tău de marketing și la ce aspecte este bine să fii atent.

Modele de Pachete de Servicii Google Adwords Des Intalnite

Majoritatea agențiilor de Google Ads adoptă unul sau mai multe dintre următoarele modele de prețuri:

 1. Tarife Fixe: Unii furnizori stabilesc un preț fix pentru serviciile lor, indiferent de dimensiunea sau complexitatea campaniei. Acest model este adesea preferat pentru predictibilitatea sa financiară.
 2. Procent din Bugetul de Cheltuieli: Alte agenții pot percepe un anumit procent din bugetul total cheltuit pe Google Ads. Aceasta poate fi o opțiune bună pentru campanii cu bugete mari, deoarece efortul depus de specialiștii PPC din cadrul agenției crește direct proporțional cu creșterea investiției în publicitate.
 3. Cost Per Acțiune (CPA): Unele agenții pot percepe un comision pe baza performanței înregistrate, adică un anumit cost pentru fiecare conversie înregistrată. Costul poate varia între câțiva lei și câteva sute de lei per conversie. Acest model este adesea asociat cu agențiile orientate spre performanță și poate fi ideal pentru campanii cu obiective clare de conversie.
 4. Modele de Tarifare Combinate: De asemenea, pot exista combinații ale acestor modele, cum ar fi un tarif fix lunar combinat cu un procent din cheltuielile publicitare.

Avantajele Și Dezavantajele Fiecarui Model De Tarifare

Fiecare model de tarifare are avantajele și dezavantajele sale.

De exemplu, un tarif fix poate fi mai simplu de gestionat și de anticipat, dar poate să nu reflecte întotdeauna valoarea reală sau rezultatele obținute.

Pe de altă parte, un model bazat pe performanță, cum ar fi CPA, încurajează agenția să obțină rezultate, dar, în acest caz este bine să ai în vedere că, costul poate varia semnificativ de la lună la lună.

Alegerea Modelului Potrivit

Alegerea modelului de tarifare potrivit depinde de obiectivele tale specifice, de buget și de nivelul de risc pe care ești dispus să îl accepți.

Este important să discuți cu agenția despre așteptările tale și să înțelegi complet structura lor de prețuri înainte de a lua o decizie.

În continuare, îți voi arata cum poți maximiza rezultatele pe care le obții cu reclamele tale plătite pe Google Ads.

promovare facebook pret

5. Maximizarea Valorii Investiției în Serviciile Google Ads

Acum că am explorat factorii care influențează costurile și tipurile de pachete de servicii Google Adwords care exista la ora actuală, să ne concentrăm pe cum poți maximiza valoarea investiției tale.

Aici atenție: „cel mai mic preț” nu reprezintă neapărat alegerea ideală. Este important ca tu, ca antreprenor isteț, să poți să identifici partenerul care îți oferă cea mai mare valoare și care se aliniază cel mai bine cu obiectivele tale de afaceri.

Ce Return on Investment (ROI) îți poate aduce o agenție Google Ads

Când evaluezi agențiile de Google Ads cu care ai putea colabora, ia în considerare nu doar costul serviciilor lor, ci și potențialul de creștere al veniturilor tale.

Un partener bun te va ajuta să îți optimizezi campaniile pentru a obține un ROI mai bun, chiar dacă asta înseamnă un cost inițial mai mare.

Strategie PPC Personalizată

Caută o agenție care îți oferă o abordare personalizată.

O strategie de publicitate eficientă trebuie să fie adaptată specificului afacerii tale, obiectivelor de marketing și publicului țintă.

Agențiile care oferă soluții personalizate, în loc de abordări „copy-paste”, sunt de obicei cele care aduc cele mai bune rezultate.

Expertiza Și Resursele De Care Dispune Agenția Contează

Alege o agenție cu expertiza și resursele necesare pentru a răspunde nevoilor tale. Acest lucru poate include:

 • specializarea pe crearea și administrarea anumitor tipuri de campanii,
 • experiență și rezultate peste medie în domeniul tău de activitate sau
 • accesul la unelte și tehnologii avansate de publicitate online.

Un Partener Pe Care Te Poți Baza Pe Termen Lung

Caută o agenție care oferă transparență totală în privința costurilor și care se aliniază obiectivelor afacerii tale. O comunicare clară despre ceea ce primești tu, în calitate de client, inclus în aceste costuri, te va ajuta să eviți surprizele și să te asiguri că primești cel mai bun raport calitate-preț.

Baza unei colaborări eficiente o reprezintă comunicarea clară și deschisă. Astfel, poți oricând să fii sigur că ești la curent cu progresul campaniilor tale PPC și cu modul în care bugetul firmei tale este cheltuit.

Comunicarea Și Transparența

Caută o agenție care oferă transparență totală în privința costurilor și care se aliniază obiectivelor afacerii tale. O comunicare clară despre ceea ce primești tu, în calitate de client, inclus în aceste costuri, te va ajuta să eviți surprizele și să te asiguri că primești cel mai bun raport calitate-preț.

Baza unei colaborări eficiente o reprezintă comunicarea clară și deschisă. Astfel, poți oricând să fii sigur că ești la curent cu progresul campaniilor tale PPC și cu modul în care bugetul firmei tale este cheltuit.

Concluzie

Prin urmarea acestor pași și alegerea unui partener care îți înțelege nevoile și își aliniază serviciile cu obiectivele tale, te asiguri că fiecare leu investit în serviciile Google Ads este cheltuit în cel mai eficient mod posibil, aducând creștere și succes afacerii tale.

Ești gata să îți crești afacerea cu ajutorul Google Ads? Echipa noastră de la Cristinne este aici pentru a-ți oferi soluții personalizate și rezultate concrete.

Contactează-ne astăzi și hai să construim împreună campanii de succes care vor transforma modul în care te conectezi cu clienții tăi!

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica