sfaturi afiliati

Un sfat pentru afiliatii incepatori… dar si pentru cei cu experienta

In momentul in care vei incepe sa postezi linkuri de afiliere pe site-ul tau, vei vedea ca o parte din cei care citesc respectivul continut sunt rautaciosi.

Ei recunosc linkurile tale de afiliat si nu apasa pe ele pentru ca nu vor ca tu sa te imbogatesti pe spinarea lor. In schimb, aleg sa viziteze direct site-ul respectiv, pe care tu l-ai recomandat si daca ii intereseaza, scot cardul si cumpara.

Sa-ti deghizezi sau nu linkurile de afiliere?

Tocmai datorita acestei mentalitati, adica… “sa moara si capra vecinului” sau “de ce sa castige altii bani cand eu ii cheltuiesc pe-ai mei” a aparut ideea deghizarii linkurilor de afiliat.

Asa ca, linkurile de afiliat imbraca binisor hainele de ninja si se transforma in linkuri prescurtate cu bit.ly sau cu alt programel de modificare a linkurilor.

In felul acesta, tu ca si afiliat, speri ca acei oameni reticenti la a da clic pe linkurile de afiliere sa se lase pacaliti si sa acceseze acele linkuri.

Si da, aceasta metoda functioneaza… cel putin pentru o parte din oameni. Celalta parte, se prinde, evident… ca e ceva “necurat” la mijloc si cauta sa descopere singuri la ce produs faci referire in respectivul link.

Acum asta-i realitatea. Unii nu vor vrea sa cumpere prin linkul tau si drept urmare nu vor cumpara nici in ruptul capului, indiferent cat de bine iti deghizezi tu linkurile de afiliere.

Prietenul… la nevoie se cunoaste

Insa, cei care te apreciaza pentru ceea ce faci, cei care sunt multumiti de calitatea informatiilor pe care le oferi, nu vor ezita sa dea clic pe linkurile tale de afiliat si apoi sa cumpere produsele de care sunt interesati.

Asadar, sfatul meu este sa nu te concentrezi sa pacalesti acea mica particica din cei care te urmaresc zilnic pe blog, pe facebook sau pe alte canale de social media, dar care nu vor sa cumpere prin linkul tau de afiliat.

Mai degraba concetreaza-ti intreaga atentie asupra celor care te apreciaza si te sustin in munca pe care o faci si drept urmare dau clic pe linkurile tale de afiliat fara sa se gandeasca de doua ori.

Corectitudinea iti aduce beneficii neasteptate

Mai mult decat atat. Fii cinstit. Spune-le oamenilor din capul locului ca, o parte din linkurile pe care le-ai mentionat sunt linkuri de afiliat si ca, daca ei dau clic si cumpara tu vei primi un mic procent din respectiva vanzare. Iar aceste castiguri te ajuta sa iti finantezi blogul, pentru a continua sa scrii articole cel putin la fel de utile si pe viitor.

Asa vei vedea care sunt cei care apreciaza cu adevarat munca pe care o faci. Si sa nu te mire daca, unii merg chiar mai departe de atat si iti cer linkul de afiliat in cazul in care vor sa cumpere ceva anume si stiu ca tu, promovezi in general oferta acelui magazin, ca afiliat.

Exemplu personal

Nu sunt vorbe in vant. Ceea ce spun, si aplic. Arunca o privire in Tolba cu resurse pentru a vedea un exemplu de text prin care iti poti instiinta cititorii blogului tau, ca o parte din linkurile pe care le promovezi sunt linkuri de afiliat.

Si desigur, daca gasesti o resursa interesanta, care crezi ca ti-ar fi de folos, nu ezita s-o cumperi prin intermediul linkului meu de afiliat. Astfel ma ajuti sa dezvolt acest blog si sa iti ofer in continuare sfaturi folositoare 🙂

Spor la conversii!

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica