atingerea obiectivelor

9 sfaturi de la expertii in dezvoltare personala pentru atingerea obiectivelor

La inceputul acestui an, in articolul Incepe noul an ca un invingator! te-am indemnat sa iti faci o lista cu obiectivele pe care iti propui sa le realizezi in 2023.

Insa stabilirea unor obiective, nu este suficienta.

Adesea ni se intampla sa ne stabilim obiectivele personale pentru anul ce tocmai a inceput, dupa care, foaia pe care ni le-am notat este uitata intr-un colt si iar praful se asterne peste acele randuri pe masura ce zilele trec.

La final de an ne amintim ca ne propusesem sa realizam anumite lucruri si dam fuga la hartia prafuita si o deschidem curiosi sa vedem cate din obiectivele personale pe care ni le propusesem initial le putem bifa ca realizate.

Iti suna cunoscut? Mie mi s-a intamplat. Poate si tie…

Insa anul acesta 2023, este un an special. Este anul in care iti vei indeplini toate obiectivele pe care ti le-ai stabilit. De ce? Pentru ca am chemat in ajutorul nostru expertii in dezvoltare personala.

Am luat legatura cu 4 traineri cu experienta in dezvoltarea personala si i-am rugat sa-mi trimita cateva trucuri simple, care sa ne ajute sa ne realizam obiectivele.

Expertii in dezvoltare personala ne sfatuiesc…

Florin Rosoga ne recomanda urmatoarele trucuri:

1. Scrie un plan de obiective anuale si foloseste un sistem de organizare a timpului pentru a defini sarcini zilnice care sa te duca inevitabil la aceste obiective anuale. Asigura-te ca obiectivele tale nu raman doar pe hartie.

2. Revezi periodic (iti recomand sa o faci lunar) si in scris stadiul in care ai ajuns cu realizarea obiectivelor anuale. Vezi ce ai reusit, ce nu ai reusit (si de ce), decide legat de nereusite ce vei face mai departe: reiei sarcinile respective in noua luna, le amani, renunti la acel obiectiv.

3. Asigura-te ca obiectivele pe care ti le stabilesti au sens pentru tine si te reprezinta. Nu stabili obiective doar de dragul de a avea obiective. Ele trebuie sa aiba semnificatie pentru tine si sa te duca inspre un viitor (mai bun) pe care tu vrei sa il creezi. Daca un obiectiv nu (mai) face asta, renunta imediat la el!

Alte articole ce contin informatii cel putin la fel de utile si practice, scrise de Florin, gasesti pe: www.florinrosoga.ro

Marius Simon mi-a trimis 2 trucuri scurte si la obiect:

1. Formuleaza-ti obiectivul in termeni pozitivi (fara nici o negatie)

2. Foloseste intrebarea: Care e primul pas pe care trebuie sa il fac pentru a atinge obiectivul?

Articole scrise de Marius precum si detalii despre el si trainingurile pe care le sustine gasesti pe www.nlpmania.ro

Marian Rujoiu mi-a trimis un video in care prezinta 2 trucuri interesante si usor de pus in practica:

Detalii despre Marian si articole scrise de el pe tema dezvoltarii personale gasesti pe blogul sau: www.marian-rujoiu.ro

Andy Szekely ne sfatuieste:

1. Inainte sa iti stabilesti obiective anuale, stabileste obiective pe 5-7 ani. Porneste de la scopul pe care vrei sa-l atingi pe termen mediu (5-7 ani) si apoi vezi care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi an de an. Obiectivele anuale transforma-le in obiective trimiestriale, apoi lunare, saptamanale si in cele din urma in sarcini zilnice. Doar avand o vedere de ansamblu asupra destinatiei unde vrei sa ajungi poti indrepta pasii tai in directia potrivita.

2.  Foloseste zilnic intrebarea care te repune pe directie: Ce e cu adevarat important aici? Aceasta intrebare te ajuta sa elimini confuzia, iti aduce claritate in gandire si drept urmare faciliteaza trecerea la actiune.Site-ul pe care il poti gasi pe Andy este: www.andyszekely.ro

Daca ai citit aceste randuri, am o rugaminte la tine: nu ramane la stadiul de teorie. Pune in practica aceste trucuri si bifeaza cat mai multe din obiectivele pe care ti le-ai stabilit pentru 2023.

 Retine: doar de tine depinde ca 2023 sa fie un an plin de realizari pe plan personal si financiar.

Iar daca ti-a fost de folos articolul da LIKE si Share pentru ca prietenii tai sa afle si ei aceste sfaturi.

Vrei mai mult?

Mai jos ti-am pregatit un infografic intitulat:

10 Pasi simpli pentru atingerea oricarui obiectiv

10 pasi simpli pentru atingerea oricarui obiectiv

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica