dale carnegie carti

Top 7 Carti De Dale Carnegie Devenite Bestseller + Citate Celebre

Te numeri printre persoanele care isi doresc mai mult de la viata? 

Iti doresti ascensiune profesionala? Dezvoltare spirituala? O viata implinita?

Iubesti domeniul dezvoltarii personale si iti doresti sa devii mai bun din toate punctele de vedere?

In acest articol vei gasi…

Cele mai bune carti de Dale Carnegie pe care trebuie neaparat sa le citesti

dale carnegie

Si asta pentru ca, si eu, ca si tine, vreau mai mult de la mine. Si stiu ca pot. Iar cartile de dezvoltare personala pe care am inceput sa le citesc inca de pe vremea cand eram in liceu au jucat un rol decisiv in evolutia mea atat pe plan personal cat si pe plan profesional.

Prima carte pe care am citit-o si care m-a impresionat suficient de mult incat sa continui sa citesc, cu aviditate, carti de dezvoltare personala, si sa continui pe drumul pe care mi l-am ales, a fost scrisa de nimeni altul decat… Dale Carnegie.

Asa ca, m-am gandit sa-ti fac un top cu cele mai citite carti de dezvoltare personala scrise de acest autor.

Asta cu atat mai mult cu cat… la cate carti de psihologie, motivationale si de dezvoltare personala exista pe piata, la ora actuala… unui novice i-ar fi greu sa aleaga cu ce sa inceapa.

Asa ca iata recomandarile mele…

1. Secretele succesului – cea mai de celebra carte scrisa de Dale Carnegie

secretele succesului

Daca nu iti este complet strain domeniul dezvoltarii personale sigur ai auzit de aceasta carte. Este cea mai buna carte a lui Dale Carnegie, in opinia mea.

Asa ca, daca esti in cautare de carti bestseller din domeniul dezvoltarii personale, aceasta carte este lectura obligatorie.

Cartea Secretele Succesului este totodata si una din cartile la care multi traineri de dezvoltare personala fac referire in cadrul cursurilor si trainingurilor pe care le sustin.

Ea a fost vanduta in peste 30 milioane de exemplare de la prima sa aparitie ( 1936 ) pana in prezent.

Si desi sfaturile din paginile ei au fost scrise cu zeci de ani in urma, ele raman la fel de valabile si in prezent.

Este una dintre cele mai bune carti motivationale. Asa ca, daca esti strain de domeniul dezvoltarii personale si vrei sa incepi, dar nu stii ce ar fi mai potrivit sa citesti intai, ia-ti cartea Secretele Succesului de Dale Carnegie.

Ba chiar mai mult de atat, iti sugerez, daca vrei sa studiezi temeinic acest domeniu, poate chiar sa iti incepi un site sau blog de dezvoltare personala sa iti cumperi toata Colectia de carti scrise de Dale Carnegie in romana, pentru a le avea la indemana oricand in biblioteca ta.

Iar daca o ai deja in biblioteca, revino din cand in cand asupra ei. Te asigur ca merita toata atentia.

Si ceea ce tocmai am spus este valabil si pentru celelalte carti pe care ti le voi recomanda in continuare. Asta pentru ca, sta in firea omului sa uite.

Reamintindu-ne din cand in cand invataturile din cartile pe care le citim nu poate decat sa ne faca bine. Si citind iar si iar aceeasi carte, in momente diferite din viata ta, vei descoperii de fiecare data noi intelesuri. Te asigur.

Dar revenind la cartea Secretele succesului… m-am gandit sa iti citez cateva dintre paragrafele mele preferate din carte.

Marturisesc ca mi-a fost greu sa aleg. Daca as putea sa dau copy-paste intregii carti aici as face-o. Dar cum nu pot… iata citatele din carte:

„De multe ori partenerul, clientul iritat, angajatul nemultumit nu-si doresc de fapt decat un ascultator prietenos si intelegator, fata de care pot sa spuna exact ce au pe suflet.”

„Daca in inima cuiva clocotesc sentimente de ura si de dispret fata de tine, niciun principiu al logicii nu il va face sa vada lucrurile asa cum vrei tu.”

„Nu iti asterne un ranjet pe chip. Nu pacaleste pe nimeni. Imbraca-ti chipul cu un suras adevarat, cu multa lumina in ochi, ce vine din suflet si incalzeste inimile celorlalti.”

„Oamenii isi doresc sa fie apreciati. Fiecaruia dintre noi ne este mai usor sa criticam si sa reprosam decat sa laudam. Aprecierea este atat de rara in ziua de azi, incat de multe ori ne simtim stingheriti sa ii laudam pe ceilalti.”

„Daca suntem atat de autosuficienti si egoisti incat nu putem raspandi in jur putina fericire si apreciere fara a cauta sa obtinem un profit in schimb – daca sufletele noastre nu sunt mai mari decat merele padurete acre, ne vom alege cu esecul pe care il meritam din plin.”

Iata si cateva dintre sfaturile pe care le vei regasi in cartea Secretele succesului si care ar trebui sa te puna pe ganduri:

  • nu critica, nu condamna si nu te plange. Nimeni nu este perfect, deci nici tu si nici cei din jurul tau. Accepta-i asa cum sunt. Fiecare are problemele sale. Ale tale nu sunt cu nimic mai presus doar pentru faptul ca sunt ale tale. Nu te plange. Da dovada de curaj si infrunta-le.
  • poarta mereu cu tine, in minte si in suflet, interesul celuilalt. Daca esti deschis si vrei mereu ce e mai bun pentru semenii tai, cu siguranta vei fi primit pretutindeni cu bratele deschise.
  • tine minte prenumele oamenilor cu care iei contact. Prenumele lor, reprezinta cea mai dulce muzica pentru urechea lor. Rosteste-le des prenumele in conversatiile pe care le porti cu ei si vei sesiza o schimbare de comportament… in bine, desigur 🙂

Asadar: Secretele succesului este o lectura obligatorie pentru toti cei interesati de dezvoltarea personala. Este o carte care pur si simplu nu trebuie sa-ti lipseasca din biblioteca. Punct.

2. Cum sa vorbim in public

cum sa vorbim in public dale carnegie

Stiai ca vorbitul in public este a doua mare frica, dupa moarte?

Iti vine sa crezi ca noi oamenii, fiinte sociale, experimentam o frica coplesitor de intensa, atunci cand suntem pusi in situatia de a vorbi in fata unui grup de oameni?

Ei bine, este purul adevar.

Si atunci cand avem o frica, stii ce trebuie sa facem cu ea nu?

Nu, nu… nu trebuie sa o ascunzi cat mai bine inauntrul tau pentru ca nimeni sa nu afle de ea, pentru nimic in lume.

Infrunt-o. Si invinge-o.

Stiu. Pare greu. Dar nu e imposibil.

A vorbi in public este o abilitate pe care majoritatea oamenilor de succes o au.

Si tu vrei sa fii un om de succes nu-i asa?

Vrei ce-i mai bun pentru tine si familia ta, asa-i?

Atunci infrunta-ti aceasta teama odata pentru totdeauna si invata sa vorbesti in public.

In momentul in care vei invata sa faci asta, vei vedea cum, a fii liderul unei multimi si a le indrepta pasii catre destinatia pe care tu o cunosti atat de bine, devine mult mai simplu.

Odata ce vei invata sa vorbesti in public vei vedea cum iti poti exprima ideile intr-o ordinea logica si vei putea aduce argumente clare si concise. Practic, iti va fi mult mai usor sa transmiti mesajul pe care il doresti.

Si daca iti doresti sa devii un orator bun, una din cartile pe care ar trebui neaparat sa o citesti este… Cum sa vorbim in public de Dale Carnegie. Este o carte plina de sfaturi practice, pe care trebuie sa o ai.

Iata cateva citate frumoase din cartea Cum sa vorbim in public, demne de retinut:

„Un discurs bine pregatit este 90% deja prezentat.”

„Un bun vorbitor descopera, de obicei, dupa ce a terminat ca au existat patru versiuni ale discursului sau: una pe care a pregatit-o, cea pe care a prezentat-o, varianta publicata in ziar si cea pe care ar fi vrut sa o prezinte.”

„O fereastra bine facuta nu atrage atentia. Lasa doar sa treaca lumina prin geam. Asa trebuie sa fie si un bun vorbitor: sa fie atat de natural incat auditoriul sa nu observe niciodata felul sau de a vorbi, sa fie preocupat doar de ce spune.”

„Orice discurs, indiferent daca voritorul isi da sau nu seama, are 4 scopuri majore: sa clarifice ceva, sa impresioneze si sa convinga, sa indemne la fapte, sa amuze.”

Comanda-ti cartea aici si savureaz-o pana la ultima fila. Te asigur ca iti va fi de folos indiferent ce alegi sa faci in viata.

3. Cum sa invingi grijile si stresul

cum sa invingi grijile si stresul

Aceasta este prima carte de dezvoltare personala am citit-o in liceu. Mi-a imprumutat-o o colega. Si a fost tocmai aceasta carte.

Cum sa invingi grijile si stresul de Dale Carnegie este vinovata pentru apetitul care mi s-a deschis din acel moment pentru domeniul dezvoltarii personale.

Incepand de atunci, am savurat una cate una, multe carti scrise atat de Carnegie cat si de alti autori si speakeri motivationali (cum ar fi Anthony Robbins – am citit si am urmarit toate programele motivationale realizate de acest autor; am mai citit si recomand Daniel Goleman – Inteligenta emotionala si  Robin Sharma – Calugarul Care Si-a Vandut Ferrari-ul).

Iata si cateva citate din cartea „Cum sa invingi grijile si stresul”:

„Binenteles ca trebuie sa va faceti ganduri pentru ziua de maine. Da, ganditi cu atentie, planificati, pregatiti. Dar nu va ingrijorati.”

„In vreme de pace sau de razboi, principala diferenta dintre gandirea buna si gandirea proasta este urmatoarea: gandirea buna are de-a face cu cauzele si cu efectele si conduce la o planificare logica, constructiva; gandirea proasta duce frecvent la tensiune si caderi nervoase.”

„Probabil ca nu as fi fost niciodata in stare sa fac asa ceva daca as fi continuat sa imi fac griji, deoarece una dintre cele mai rele caracteristici ale ingrijorarii este aceea ca ne distruge capacitatea de concentrare.”

„Teama provoaca griji. Grijile te fac incordat si nervos, iti afecteaza nervii stomacului, modifica sucurile gastrice din normale in anormale si duc adeseori la ulcer la stomac.”

Citeste si tu Cum sa invingi grijile si stresul si ia decizia sa incepi o noua viata: una lipsita de stresul si grija zilei de maine.

4. Liderul poti fi tu

liderul poti fi tu

Pe bancile scolii, rasfoind cartile de istorie, cu siguranta ai auzit de lideri inascuti, care au reusit prin carisma lor, prin modul lor de a fi si de a actiona sa motiveze si sa inspire grupuri mari de oameni sa lupte pentru o anumita cauza.

A fi un lider bun este o caracteristica esentiala celor care doresc sa isi dezvolte la un moment dat propria afacere ( fie ea online sau offline).

Si pentru nici o clipa sa nu confunzi postura de sef cu cea de lider.

Un sef poate fi un bun lider desigur.

Dar un adevarat lider nu trebuie neaparat sa fie sef, pentru a atrage admiratia, respectul si a motiva oamenii sa actioneze pentru a-si atinge scopul.

Si partea cea mai buna este ca, calitatile de lider pot fi dobandite.

Asa ca, daca vrei mai mult de la viata, daca vrei sa fii capabil sa motivezi si sa inspiri oamenii din jurul tau sa treaca la fapte, Liderul poti fi chiar tu este cartea pe care o cauti. O poti lua de aici.

Iata si cateva citate pe care le-am extras pentru tine, din carte:

„Oricare ar fi calitatile dumneavoastra: perseverenta, mintea ascutita, imaginatia, atitudinea pozitiva, simtul valorii, lasati-le sa se dezvolte pentru a deveni abilitati de conducere. Si nu uitati ca fapta este mult mai valoroasa decat vorba.”

„Ajutati o persoana sa aiba o viziune clara a scopului final, sentimentul ca el sau ea munceste pentru un tel care are valoare si care este la fel de important pentru ambele parti. De aici vine adevarata motivatie – motivatie nu doar pentru a efectua mecanic miscarile pe care le presupune munca, ci motivatie pentru a excela.”

„Conducatorii creeaza echipe. Ei nu dau ordine de sus. Conducatorii isi dau seama ca angajatii care realizeaza propriu-zis o anumita munca sant cei mai in masura sa ia deciziile. Cu siguranta, angajatii care sunt implicati in luarea deciziilor importante reactioneaza mai bine decat cei care nu sunt.”

5. Cum sa te bucuri de viata si de job

cum sa te bucuri de viata si de job

In aceasta carte vei afla:

  • 7 feluri in care iti poti cultiva o atitudine mentala aducatoare de liniste si fericire
  • cum sa te comporti cu cei din jurul tau pentru a fi considerat simpatic aproape instantaneu si a fi primit cu bratele deschise oriunde te duci
  • cum sa-ti impui modul de gandire intr-un mod elegant, pentru a obtine respectul si colaborarea celor din jur
  • cum sa te comporti ca un conducator adevarat si cum sa transformi oamenii cu care intri in contact fara a-i jigni sau a-i indigna.

Iata si cateva citate pe care le-am extras cu grija din carte:

„Nu-i vorba de ceea ce aveti, cine sunteti, unde va aflati sau ce va face fericiti ori nefericiti; conteaza ce credeti despre toate acestea.”

„Unul dintre cele mai tragice lucruri pe care le-am vazut in natura umana este acela ca tindem sa amanam viata. Noi toti visam la gradina magica de trandafiri aflata la orizont, in loc sa ne bucura de trandafirii care infloresc sub fereastra noastra chiar acum.”

„Adesea, oboseala noastra nu e cauzata de munca, ci de teama, frustrare si resentiment.”

„Astazi se deruleaza viata – singura de care puteti fi siguri. Scoateti maximum din ea. Cautati pasiunea. Treziti-va. Lasa-ti entuziasmul sa va cuprinda. Traiti cu inflacarare.”

Citeste cartea „Cum sa te bucuri de viata si de job” si invata sa-ti traiesti viata la maxim, sa debordezi de energie si vitalitate si sa te bucuri in fiecare clipa de tot ce te inconjoara.

6. Secretele succesului in era digitala

secretele succesului in era digitala

Aceasta carte prezinta principiile pe care Dale Carnegie le promoveaza in cartile sale, insa intr-o maniera moderna, care face referire la era digitala in care traim; era in care cu totii ne petrecem zilnic timpul navigand pe internet de pe mobil, vorbind cu prietenii pe social media si demarand afaceri si relatii de colaborare exclusiv online, de acasa.

O carte pe care o recomand cu entuziasm tuturor adolescentilor. Cartea are o structura buna, care te face sa dai rand pe rand paginile cartii si sa nu o lasi din mana pana nu o termini. Cuprinsul cartii, in sinea lui, spune o poveste.

Inceputul cartii face referire la fundamentul unei relatii, baza de la care o relatie de prietenie porneste, iar finalul intra in detalii referitoare la modul cum trebuie sa actionezi pentru a produce in jurul tau schimbarea pe care o doresti.

Iata cateva citate, pe care le-am ales cu drag:

“Pune intrebari in loc sa dai direct ordine.”

“Daca tu consideri ca, construirea unei relatii este critica pentru atingerea unui anumit obiectiv, folosirea sms-urilor, casutelor de chat, sau alte forme scurte de comunicare, cel mai proabil nu te va duce prea departe.”

“Tindem sa fim de acord cu o alta persoana sau sa vedem lucrurile din perspectiva sa atunci nutrim sentimente de prietenie fata de acea persoana.”

„Atunci cand recunoastem ca am gresit, raspunsul celorlalti, se rezuma de regula la iertare si generozitate.”

„Marimea creierelor noastre ne limiteaza abilitatea de a manageria cercurile sociale la aproximativ 150 prieteni, indiferent de cat de sociabili suntem.”

“Cele mai importante si bune intentii pe care le aveti in relatiile pe internet,…, nu vor avea efectul scontat daca intentiile de a inspira nu sunt transformate in gesturi mici de ajutor si de crestere a valorii.”

Iata si pasii descrisi in carte, pe care trebuie sa-i faci, daca vrei sa castigi si sa pastrezi increderea persoanelor din jurul tau:

  • Evita certurile
  • Nu folosi expresia “Te inseli”
  • Recunoaste-ti greseala chiar atunci cand ai facut-o
  • Initiaza discutia pe un ton prietenos
  • Profita de afinitati
  • Recunoaste meritele celorlalti
  • Adopta o abordare empatica
  • Fa apel la cele mai nobile motivatii
  • Impartaseste din experienta ta
  • Infrunta provocarile

Secretele succesului in era digitala este o carte extraordinara pentru toti cei care sunt sau care vor sa devina lideri si sa influenteze in bine vietile altor oameni, dar si celor care, in meseria lor, au de-a face constant cu oameni. Alege ca aceasta carte sa faca parte din biblioteca ta si nu-ti va parea rau. Comand-o aici.

7. Tehnici de a vinde

tehnici de a vinde dale carnegie

Vrei sa citesti o carte buna despre vanzari? Aceasta este cartea perfecta nu doar pentru orice vanzator ci si pentru orice antreprenor.

Spun asta pentru ca, abilitatea cea mai de pret a unui antreprenor este aceea de a-si vinde produsele si serviciile cu iscusinta. Doar astfel, afacerea lui va aduce profit si se va dezvolta frumos de la an la an.

Iar acestei afirmatii ar trebui sa-i acorzi cu atat mai multa atentie cu cat, ai o mica afacere, unde „tu” esti principalul pion.

Cartea iti arata diverse tehnici si strategii prin care poti sa vinzi produse tangibile. Ea face referire la afacerile deja existente, care au deja o structura, proceduri de actiune puse la punct, nu la cele aflate abia la inceput.

A fost scrisa acum ceva timp asa ca, o parte din tehnicile prezentate in ea, necesita un „upgrade” la modul cum se face vanzarea in ziua de azi, mai ales cea din mediul online.

Insa chiar si asa… este o CARTE FOARTE FOARTE BUNA pentru toti cei care zi de zi sunt pusi in situatia de a vinde si vor sa stie cum sa o faca, cu multa iscusinta, pentru ca, avantajele care le revin din partea fiecarui client sa fie unele pe termen lung, nu o „ciuguleala de moment”.

Cartea „Tehnici de a vinde” te invata sa privesti intreaga tranzactie din punctul de vedere al clientului, pentru ca, vanzarea primului produs sa fie doar inceputul unei relatii de colaborare.

Citind-o te vei umple cu entuziasm, vei capata incredere in tine si in abilitatile tale de a vinde. Si toata aceasta modificare in modul in care vezi lucrurile, in comportamentul tau vizavi de activitatea de vanzare, se va reflecta intr-un mod pozitiv in performantele pe care le obtii in vanzari.

Un citat care imi place deosebit de mult, din aceasta carte este acesta:

“Pana la urma, nimanui nu-i place sa i se vanda. Dar tuturor ne place sa facem decizii de achizitie bune.” 

In ceea ce priveste modul cum iti poti mentine o atitudine pozitiva in procesul de vanzare, chiar si atunci cand lucrurile par sa mearga in directia opusa celei dorite, iata cateva sfaturi pe care le-am extras pentru tine direct din carte: 🙂

  • inconjoara-te de vanzatori pasionati de meseria lor
  • citeste, priveste si asculta materiale care te motiveaza si te inspira
  • vorbeste cu clientii care iubesc produsul sau serviciul pe care tu il vinzi
  • scrie-ti viziunea si implica-te emotional ( trup si suflet ) in activitatea de vanzare a acelui produs

Alege ca aceasta carte sa faca parte si din biblioteca ta. Cumpar-o de aici si savureaz-o pana la ultima fila, asa cum am facut-o si eu. 🙂

Si cu asta iata-ne ajunsi si la finalul acestui articol in care ti-am prezentat „Top 7 carti scrise de Dale Carnegie”. Dar nu voi incheia aici. Nu inainte de a-ti oferi o serie de…

Citate celebre de Dale Carnegie

Mai jos ai seria de citate celebre de mai sus, asamblata frumos, intr-un slider.

Citeste-le, retine-le, fa-le sa fie o parte din modul tau de viata.

Pune in fiecare zi o caramida la viitorul tau. Devino mai bun din toate punctele de vedere.

Si daca tot vorbim de citate din carti de dezvoltare personala, nu pot sa ma abtin sa-ti zic si un citat drag mie, pe care l-am descoperit intr-o carte scrisa de Osho cumparata online recent:

„Inceteaza sa te judeci. In loc de a te judeca, trebuie sa incepi sa te accepti cu toate imperfectiunile tale, cu toate slabiciunile, toate erorile, toate esecurile. Sa nu-ti ceri sa fii perfect. Asta ar insemna sa-ti ceri imposibilul si desigur ca te vei simti frustrat. La urma urmei, esti doar o fiinta umana.” 🙂

Daca vrei sa citesti si alte carti de dezvoltare personala, scrise de alti autori, iata cateva sugestii de carti foarte bune:

Recomandare inainte de final

Daca esti unul din vanatorii de carti online gratis, in mod clar te vei bucura sa afli ca, daca rascolesti bine internetul vei putea sa faci rost cel putin de prima carte a lui Dale Carnegie gratuit, fara sa dai bani pe ea.

Acum nu-ti garantez ca vei reusi sa o gasesti in romana… poate o vei gasi in engleza ( si daca stii aceasta limba, e in avantajul tau ).

Sau daca nu esti adeptul cartilor PDF, dar vrei unele dintre aceste carti gratuit, poti „vana” niste concursuri care ofera aceste carti drept premiu.

Insa eu, daca as fi in locul tau, n-as face aceste lucruri din 3 motive:

  1. Daca pur si simplu astepti momentul oportun pentru a obtine o carte de dezvoltare personala gratuit, inseamna ca nu te intereseaza cu adevarat acest domeniu. Altii dau sute de lei sau chiar mii de lei participand la cursuri. Cativa zeci de lei reprezinta o investitie minima pe care o poti face in dezvoltarea ta.
  2. Cum te-ai simti daca, o carte pe care tu o scrii ar deveni gratuita si ar putea fi obtinuta fara bani de doritori? Ai simti ca munca ta de cautare, rafinare a informatiei si scriere a cartii este egala cu zero? „Ce tie nu-ti place altuia nu-i face” spune o vorba. Fii cinstit, alege sa platesti pentru munca altora si iti garantez ca, pretul platit este o nimica toata in comparatie cu valoarea oferita in carte.
  3. Avand cartea in biblioteca ta iti poti sublinia ideile principale din ea si poti accesa informatia oricand doresti cu usurinta, nemaistand sa cauti prin fisierele din calculator incercand sa-ti amintesti cum se numea folderul in care se afla cartea, prin tot felul de dispozitive externe de stocare a informatiei etc… tine minte: si timpul tau valoreaza bani! 😉

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica