Magazinele online sunt niste afaceri profitabile, care pot fi incepute cu bani putini si apoi dezvoltate, in timp.
Magazinele online = Afaceri profitabile
Aceasta afirmatie sigur nu te va surprinde. Dupa cum poti vedea, la televizor apar din ce in ce mai multe reclame ale unor site-uri care vand diverse lucruri (Doua site-uri care imi vin acum in minte sunt: Olx – fostul Mercador si Aoro). Nici de la radio nu lipsesc acest gen de reclame.
Avand in vedere ca reclamele la tv sunt destul de costisitoare, poti trage concluzia ca, acele firme care isi permit sa isi faca reclama televizata inregistreaza vanzari mari in mediul online. Drept urmare isi permit sa investeasca bani grei pentru a-si promova produsele.
Ce investitie presupune un magazin online?
Magazinul online nu este nimic altceva decat un site care are la baza o platforma destinata comertului online, cum ar fi: Prestashop, Magento, OpenCart etc.
Aceste platforme, sunt de regula gratuite.
Practic, pana acum, singurul tau cost este cel cu achizitia numelui de site si a gazduirii site-ului ceea ce inseamna in jur de 200 lei sau chiar mai putin.
Insa daca vrei sa iti faci un site ca la carte, care sa iasa in evidenta prin bun gust si eleganta, va trebui sa iti cumperi diverse teme si module.
Toate acestea n-ar trebui sa te coste mai mult de cateva sute de euro.
Daca bugetul iti permite, aloca alte cateva sute de euro pentru a-ti face publicitate pe site-urile de socializare ( cum ar fi Facebook), pe principalele motoare de cautare ( incearca reclama pe Google si Youtube) si pe site-urile care au audienta pe care tu o cauti si deja primele comenzi vor incepe sa soseasca.
De ce magazinul online e o afacere de viitor?
Gandeste-te cat ar trebui sa cheltuiesti daca ti-ai face un magazin fizic si vei vedea ca investitia pe care o faci atunci cand iti incepi un magazin online este mult mai mica.
Beneficiul care mie imi place cel mai mult este acela ca nu trebuie sa mai platesti chirie. O camera din casa ta poate deveni biroul si depozitul unde iti tii produsele pe care le vinzi pe internet. Astfel afacerea ta online iti permite sa lucrezi de acasa. Insa acesta este doar unul din multele avantaje pe care magazinul online ti le ofera.
Cat priveste produsele in sine, le poti cumpara direct de la producator, pentru a-ti putea pune un adaos comercial mare sau poti negocia cu furnizorii pentru a plati doar marfa pe care o vinzi si restul sa o poti returna.
Aceasta conditie pe care tocmai ti-am mentionat-o este foarte avantajoasa in cazul in care alegi sa vinzi produse perisabile sau cu un termen de valabilitate mic.
Si daca tot vorbim de magazine online si produse perisabile, nu ma pot abtine sa iti spun ca, cei de la Carrefour si-au creat si ei un magazin online cu toate produsele pe care le au in stoc. Astfel, iti poti face cumparaturile online si poti trece pe la hipermarketul Carrefour sa iti iei cumparaturile atunci cand te intorci cu masina de la servici sau poti alege sa ti le livreze curierul acasa. Astfel economisesti timp si energie.
Insa nu iti spun asta pentru a face reclama celor de la Carrefour. Nu, nici vorba. N-am nici un interes.
Ceea ce vreau sa iti subliniez este ca, pana si hipermarketurile, care oricum nu duc lipsa de clienti, aleg sa fie prezente pe internet. Si asta nu doar prin simple site-uri si brosuri de prezentare ci prin adevarate hipermaketuri online care gazduiesc zeci de mii de produse.
Viitorul suna bine
Sumele pe care romanii le cheltuie online, prin achizitionarea de produse si servicii creste pe zi ce trece. Nu trebuie sa fii Einstein ca sa vezi asta. Observa schimbarile pe care le fac marile companii in strategia lor de marketing, noile reclame care apar in ziare, la radio si la televizor si iti vei da si tu seama de trendul din acest moment.
Si cu siguranta ca, in momentul in care iesim din criza cu adevarat, vom putea observa o explozie a cumparaturilor facute pe internet. Va creste nu doar frecventa cumparaturilor online ci si valoarea medie a achizitiilor.
Iar odata cu acestea, va creste si profitul tau. Si astfel vei putea sa iti cresti incet si sigur mica afacere online, reinvestind o parte din profit in achizitia de noi produse si in promovarea mai agresiva a magazinului tau online.
Tot ceea ce iti trebuie este o strategie bine gandita, cateva sute de euro si dorinta de a reusi sa iti pornesti o afacere pe cont propriu. Altii au reusit. Si tu poti!
Daca ti-a placut acest articol da LIKE si apoi lasa-mi un comentariu in care sa-mi spui cu ce fel de produse te intereseaza sa iti creezi un magazin online.