de ce sa vinzi gheata eschimosilor

De ce sa vinzi gheata la eschimosi?

de ce sa vinzi gheata eschimosilorDe la 19 ani, cand am inceput sa lucrez in vanzari, am citit carti si am ascultat diverse cursuri audio despre cum poti sa devi un vanzator mai bun.

Si imi aduc aminte ca, intr-unul din cursuri mi se spunea: vei sti ca ai devenit un vanzator desavarsit atunci cand vei reusi sa vinzi gheata eschimosilor.

Ce insemna asta? Faptul ca, un vanzator bun poate sa vanda oricui orice indiferent ca acel om are sau nu nevoie de acel lucru. Singurul scop al acelui vanzator fiind acela de a vinde cat mai multe produse si de a obtine un profit cat mai mare.

Judecand acum, dupa aproape 9 ani de vanzari, imi dau seama ca aceasta mentalitate este complet gresita.

De ce sa nu vinzi gheata eschimosilor?

Chiar daca vrem sa avem o cifra de afaceri cat mai mare, asta nu inseamna ca trebuie sa vindem orice oricui. Sau altfel spus: in loc sa vindem unei persoane, un lucru de care nu are nevoie, de ce nu i-am da unul de care are intr-adevar nevoie?

De ce, in loc sa ii vindem unui eschimos gheata, nu ii vindem mai degraba un calorifer sau o cutie de chibrite pentru a face un foc, sa se incalzeasca? N-ar fi mai util pentru el?

Iar daca produsele pe care le avem de vanzare nu se adreseaza eschimosilor, ne impiedica, cineva, sa mergem sa le vindem in alta parte? Desigur ca nu.

Fa portretul clientului ideal

Unde vreau sa ajung cu tot acest exemplu? La faptul ca, nu toti oamenii cu care intri in contact trebuie sa devina clientii tai. Cauta sa faci o selectie si sa ii alegi doar pe aceia care crezi ca vor beneficia intr-adevar de pe urma produsului pe care tu il vinzi.

Oferind produsul tau doar oamenilor care au nevoie de el, vei avea un numar mai mare de clienti multumiti, ceea ce minimizeaza rata retururilor. Si lucrurile bune nu se opresc aici. Persoanele multumite, vor recomanda produsul tau si altora si astfel numarul tau de clienti va creste simtitor.

Cum aplici asta in e-mail marketing?

Iar daca iti construiesti o baza de date cu abonati, asa cum te-am invatat in articolul:  Mai multi clienti pentru afacerea ta online nu te uita doar la numere. O baza de date cu 10000 de abonati din care doar 20% iti citesc mesajele nu este la fel de buna ca o baza de date cu doar 1000 de abonati care iti citesc mesajele si iti raspund la ele; 1000 de abonati cu care comunici, cu care ai stabilit o relatie.

Zilele trecute am primit cateva comentarii negative la unul din articolele pe care le-am scris pe blog. Nu ma deranjeaza. Sunt constienta ca nu pot fi pe placul tuturor si nici nu incerc sa fiu. Asa cum nu exista om perfect nu exista nici produs perfect, nici articol scris perfect etc. Deci nu ma astept ca toata lumea sa fie de acord cu ceea ce scriu, sa le placa sau sa considere informatia utila.

Asa cum am spus mai sus, nu caut sa obtin orice fel de abonati. Vreau ca persoanele cu care comunic sa fie realmente interesate sa isi creeze si sa isi dezvolte o afacere online. Vreau sa iau contact cu persoane la fel ca mine, interesate de dezvoltarea personala, care stiu ca pot si de aceea vor mai mult de la ele, sunt deschise la oportunitatile existente si gandesc pozitiv.

Daca articolele pe care ti le trimit nu iti plac sau nu crezi ca vei pune in aplicare informatiile pe care ti le prezint aici, esti liber sa te dezabonezi 🙂 sau sa nu mai intri pe site.

Daca in schimb te regasesti in descrierea de mai sus, daca esti o persoana pozitiva, care isi doreste mai mult de la viata, care stie ca poate si incearca sa isi construiasca propria afacere, pentru a avea un viitor mai bun, te invit sa introduci e-mailul tau personal in formularul de mai jos si sa te alaturi comunitatii Cristinne pentru a putea incepe sa comunicam.

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica