mesaje de recrutare mlm

Mesaje De Recrutare MLM – Cum Recrutezi Reprezentanti Noi

Te-ai inscris intr-o companie de network marketing si te gandesti ce texte de recrutare poti trimite pentru a atrage noi reprezentanti in MLM-ul respectiv?

Ce mesaje de recrutare MLM merg mai bine atunci cand abordezi telefonic potentialele persoane interesate?

Ei bine, despre aceste lucruri vom vorbi in detaliu in acest articol. Si de asemenea iti voi recomanda o companie MLM romaneasca, cu care eu colaborez de peste 14 ani si sunt super multumita: compania Lady’s.

Scenariul clasic de abordare telefonica in vederea recrutarii de reprezentanti MLM

A sosit momentul sa dau niste telefoane. Astazi trebuie sa recrutez noi reprezentanti pentru afacerea mea MLM.

Pun mana pe telefon si sun. Ma prezint si explic persoanei de la celalalt capat al firului afacerea pe care i-o propun.

Incerc prin exemple sa-mi conving interlocutorul ca aceasta oportunitate nu trebuie ratata. Este ceva cu care nu se va mai intalni niciodata si momentul oportun pentru a actiona este ACUM.

Accept cu greu refuzul. Trebuie sa fac tot ce imi sta in putinta sa imi maresc echipa de reprezentanti. Altfel voi ramane la nivelul la care sunt si nu voi beneficia de avantajele de care se bucura liderii de top.

Iti suna cunoscut scenariul de mai sus?

Facand MLM de 14 ani, nu trece zi in care sa nu primesc e-mailuri spam cu ofertele diverselor companii de multilevel marketing.

Din cand in cand mai primesc si cate un telefon in care o persoana pe care nu o cunosc incearca sa ma convinga ca trebuie sa acord o sansa mega afacerii in care ea este implicata.

Scena este doar pentru actorii talentati

Si ce este atat de rau in a incerca sa recrutezi mai multi oameni? vei spune.

Raspunsul meu: nu este nimic rau, atata timp cat recrutezi exact pe cine trebuie.

In incercarea noastra de a ne mari echipa, pierdem deseori din vedere faptul ca, in echipa noastra este loc doar pentru oamenii care isi doresc cu adevarat sa faca acea afacere.

Ne lasam tentati de mirajul numerelor mari.

Daca ai o echipa mare, nu inseamna neaparat ca vei castiga bani mai multi.

A avea oamenii nepotriviti in echipa ta, oameni care nu au activitate sau de care trebuie sa tragi luna de luna pentru ca ei sa se urneasca din loc, nu inseamna ca ai construit cu succes o echipa mare de reprezentanti.

Florin imi scrie: „Problema mare cu care ma confrunt in dezvoltarea afacerii mele, este munca cu omul. Oamenii nu inteleg afacerea pe care o desfasor, sunt grei de cap, interpreteaza gresit.”

El este implicat intr-o afacere MLM care ofera servicii de VOIP (Voice over IP).

Oamenii nu intelg afacerea pe care o desfasor

Intamplarea face ca, sotul meu a lucrat 6 ani intr-o companie care ofera servicii de VOIP si internet. Asadar stiu ce inseamna acest termen.

Insa exista o gramada de oameni care nu stiu ce inseamna VOIP.

Asadar, primul pas este sa creezi o prezentare a afacerii pe care sa o inteleaga si un copil de 10 ani. Practic, sa explici afacerea folosind termeni simpli.

Asadar atunci cand creezi texte de recurtare MLM, pentru afacerea in care esti implicat, „formula magica” pe care o urmezi este importanta… dar nu cruciala. Ceea ce va face cu adevarat diferenta in schimb, este modul cum te exprimi, pentru ca interlocutorul tau sa inteleaga exact oportunitatea din fata sa.

Oamenii sunt grei de cap, interpreteaza gresit

Fiecare dintre noi are un nivel de cultura generala diferit, crezuri si aspiratii diferite.

Nu trebuie sa recrutezi pe toata lumea.

Imi aduc aminte cu amuzament, ca, odata am sunat un barbat si i-am prezentat afacerea si dupa, el a inceput sa ma intrebe: Dar ce salariu fix oferiti? Mi se da si masina? Si telefon mobil? Doar nu vreti sa merg pe jos si sa vorbesc pe minutele mele atunci cand fac vanzarile!

Era clar o discutie pierduta. Nu toti oamenii sunt facuti pentru MLM, asa cum nu toti oamenii sunt facuti sa devina medici sau contabili etc.

Daca omul cu care discuti nu intelege despre ce este vorba cu toate ca ii explici clar sau nu intelege ca este vorba de o afacere si nu de un job, foarte bine. Spune NEXT si treci la urmatoarea persoana.

Sunt 21 milioane de romani care asteapta la rand 🙂 Ai de unde alege.

In timp ce scriu aceste randuri, imi aduc aminte ca, in urma cu cativa ani, aflandu-ma la un curs de dezvoltare personala, la final, trainerul ne-a pus sa scriem pe-o foaie de hartie problema cu care ne confruntam in prezent.

Ca si Florin, am scris ca, imi doresc sa imi formez o echipa de 10 000 de oameni in cadrul afacerii MLM in care eram implicata.

Si ma durea faptul ca oamenii nu constientizeaza faptul ca jobul cu salariu fix nu este unul sigur. Patronul ii poate da oricand afara, daca decide sa faca restructurari. Nimic nu este sigur pe lumea asta, sursa de venit cu atat mai putin.

Majoritatea voiau doar un job cu salariu fix si program de 8 ore si doar putini intelegeau avantajele pe care o afacere pe cont propriu le ofera.

Raspunsul trainerului a fost: spui ca nu ai reusit sa recrutezi decat cateva sute de oameni. Cu cati ai stat de vorba? Ai vorbit cu toti oamenii din Romania si nu ai reusit sa iti formezi echipa pe care ti-o doreai?

Munca cu oamenii este grea

Munca cu oamenii este dificila dar este si frumoasa; iti aduce satisfactii pe care nici un alt gen de munca nu ti le poate aduce.

Intrand constant in legatura cu oameni noi creezi prietenii si stabilesti relatii de colaborare benefice pentru ambele parti.

SFATUL MEU: Recruteaza lideri. Ei vor munci in paralel cu tine si astfel iti vei creste echipa mult mai repede si cu un efort mai mic din partea ta.

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica